Haberler

Tosya'da çeltikte beklenen rekolte 6 bin 500 ton

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde 2019 yılı için 6 bin 500 ton rekolte bekleniyor.

Sarıkılçık, Akçeltik yanında Tosya Güneşi, Yaşar, Efe ve Osmancık çeşitlerinin de yetiştirildiği Tosya ilçesinde 2019 yılı üretim sezonuna ait çeltik hasadı başladı. Hasat ile birlikte İlçe Tarım Orman Müdürlüğü yetkilileri çiftçileri ziyaret ederek hasat hakkında bilgi aldı.

İlçede coğrafi işaretli ürünler yetiştirilirken ayrıca Tosya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce tohumluğu dağıtılan Tosya Güneşi çeşidinin verimi üreticinin yüzünü güldürdü.

Üreticileri ziyaret eden Tosya Tarım ve Orman İlçe Müdürü Vekili Kadir Çavdar, 2019 yılı çeltik hasadına ilişkin yaptığı açıklamada; "İlçemizde ruhsatlı olarak 349 çiftçi, 2 bin 463 parselde, 9 bin 117 dekar alanda çeltik ekimi yapmıştır. Hasadın tamamı İlçemizde bulunan ve çevre illerden kiralık olarak getirilen biçerdöverlerle yapılmaktadır. Bu hasat döneminde de İlçe Müdürlüğümüzde görevli teknik personelce biçerdöver arazi kontrolleri yapılmaya başlandı. Ekimden hasada emek verilen ürünlerde; hasatta dane kaybının en az olması için biçerdöverler ve operatörler titizlikle kontrol edilmektedir. Bu yıl da rekoltenin önceki yılda olduğu gibi 6 bin 300-6 bin 500 ton aralığında olması beklenmektedir " diye konuştu.

Çavdar, çiftçilerin ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olması temennisinde bulunarak tarladan ayrıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Tosya Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kim? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title