Haberler

Torunlar Gyo Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun: "Enerjide Daha Fazla Büyümek İstiyoruz"

Uludağ Ekonomi Zirvesi sonrası enerji alanında yaptıkları yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Başkentgaz Projesi'nin onaylandığını ve birkaç içinde o sürecin de onaylanmasını beklediklerini...

Uludağ Ekonomi Zirvesi sonrası enerji alanında yaptıkları yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Başkentgaz Projesi'nin onaylandığını ve birkaç içinde o sürecin de onaylanmasını beklediklerini belirterek, 'Verimli çalışarak şirketi daha karlı hale getirerek, borcumuzu yani aldığımız krediyi ödemeye çalışacağız. Hedefimiz enerjide daha da büyümekö dedi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılan ve katıldığı oturum sonrası basın açıklamalarının sorularını yanıtlayan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, katılımcıların ve konuşmacıların Türkiye'nin gelecek 10 yılı için muazzam bir ivme ile büyüme hedefine odaklandığını gördüğünü kaydetti. Buna herkesin inandığını ifade eden Torun, 'Bankacısının, iş adamının, müteşebbisin, akademisyenin, yabancıların da buna inanması çok sevindirici bir durum. İnşallah 2023'te ilk 10 ekonomiye giren farklı bir Türkiye görüceğiz. Bundan 10 yıl evvel Türkiye'den gidip, kurtulayım diyen beyin göçünün, insan kaynaklarının şu anda Türkiye'ye gelmek isteyen bir beyin gücüne, insan kaynaklarına dönüştüğünü görüyoruz. Bu Türkiye için gurur verici bir tabloö diye konuştu.

Yatırımlar ile ilgili de açıklamalarda da bulanan Torun, 2012'de yaptığımız yatırımlar 3 yılda 700 milyon, önümüzdeki 3 yılda da 1 milyarlık yatırım hedeflerinin bulunduğunu dile getirdi. Mall of İstanbul Projesi'nin sonuçlanması, bu yıl sonu konutları teslim edeceklerini açıklayan Torun, alışveriş merkezini de açacaklarını söyledi. Ali Sami Yen Projesi'nin de başladığını belirten Torun, Call In Tower dışında Paşabahçe arazisinin de bulunduğunu açıkladı. Torun, İstanbul dışında da Korupark konutları ile Maltepe Projeleri'nin bulunduğunu kaydetti.

Torunlar GYO'nun gayrimenkul sektöründe kamu ortaklığı olan Emlak GYO'dan sonra ikinci sırada yer aldığını ifade eden Torun, 'Halka açık bir şirketiz. Hisselerimiz de oldukça iyi performans gösteriyor. Çünkü yabancı yatırımlar geçen 2,5 yıl içinde mal ettiklerimizi, projelerimizi, tamamlayamadığımız vaat ettiğimiz karları gerçekleştirdiğimizi gördü. Bu yıl 2012 itibariyle açıkladığımız kar 337 milyon TL ve temettü dağıtma politikamız da var. Bu da yabancı yatırımcıya güven veriyor. Bundan sonraki süreçte de Torunlar GYO olarak yatırımcıların itibar ettiği halka açık bir şirket olmaya devam edeceğizö diye konuştu.

Bursa'da yatırımlarının olduğunu alışveriş merkezi ve konut yatırımlarının bulunduğunu hatırlatan Torun, Bursa'da konut fiyatlarının yüksek olmasından dolayı şu an için böyle bir yatırım yapmayı düşünmediklerini kaydetti. Torun, ucuz arsa bulmaları durumunda bunu gerçekleştirebileceklerini söyledi.

"ŞİRKETİ DEVRALINCA KREDİLERİMİZİ ÖDEMEYE BAŞLAYACAĞIZ"

Başken Enerji İhalesi ile ilgili de açıklamada bulunan Torun, 1,162 milyar dolarlık ciddi bir yatırım olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Başkent doğalgaz Torunlar Gıda'da kaldı. Onaylandı. Şimdi bizim teslim alma ve projenin taahhüt ettiğimiz ödenme şekline göre ödenme süreci var. Birkaç ay içinde onun tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Bu ödemeyi yapınca şirketi devralacağız. Daha iyi, verimli çalışarak, şirketi daha karlı hale getirerek, borcumuzu yani aldığımızı krediyi ödemeye çalışacağız. Bu büyük bir yatırım. 1,162 milyar dolar ciddi bir rakam. Şirketi hayata geçirdikten sonra bunu büyütmeye devam edeceğiz. Hedefimiz enerjide daha da büyümek."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Torunlar Holding Aziz Torun Başkentgaz Uludağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title