Haberler

Torul'a Çimento Fabrikası

Gümüşhane'nin Torul İlçesine Çimentaş A. Ş. Tarafından Kurulması Planlanan Çimento Fabrikası ile İlgili Olarak Torul Belediyesi Düğün Salonunda Toplantı Düzenlendi.

Gümüşhane'nin Torul ilçesine Çimentaş A. Ş. tarafından kurulması planlanan çimento fabrikası ile ilgili olarak Torul Belediyesi düğün salonunda toplantı düzenlendi.

Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında yapılan toplantıya Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, Çevre ve Orman İl Müdürü Hayrettin Yıldırım, Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Pir, Çimentaş Fabrika yetkilisi Galip Tekinalp, Çevre ve Orman Bakanlığı Sanayi Şubesi görevlilerinden Özlem Karabulut, Çevre Mühendisi Aslı Yapıcı ve vatandaşlar katıldılar.

Toplantının açış konuşmasını yapan Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım, kurulacak olan fabrikanın yöre için çok önemli bir yatırım olacağını belirterek, “Toplantımızda, ÇED sürecinde yapılması gereken hem bilgilendirme hem halkın katılımını sağlama, görüşlerini alma ve diğer kuruluşların görüşlerini alma amacıyla toplantıyı düzenledik. Yöremize yapılacak olan bu yatırım ilimize bu güne kadar yapılmış olan yatırımların en önemlisi olacaktır. Çok ciddi bir istihdam sağlayacak. Çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Çevre yönünden bir sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. Biz bu yatırımı canı gönülden destekliyoruz. Bu tür yatırımlar başımızın tacıdır. Dolaylı yönden belki binlerce insan çalışacak. Doğrudan bir yatırım olup sermayenin tabana yayılmasıdır. İstihdam konusunda ciddi bir çözüm getirecektir.”dedi.

Proje hakkında bilgi veren Çimentaş Mühendislik Müdürü Eyüp Kaya, kurulacak olan fabrikanın yaklaşık 100 milyon dolara mal olacağını, inşaat sırasında 100, üretim sırasında da 150 personelin çalışacağını belirterek “Çalışacak olanlar tamamen yöre insanları olacaktır. 50 dönümlük bir arsa üzerine kurulacak olan fabrikamız 2009 nisan ayında yılda bir milyon 300 bin ton üretimle hayata geçirilecektir” dedi.

Toplantı daha sonra vatandaşların konu ile ilgili sordukları sorulara verilen cevaplarla sona erdi.

Toplantıya katılan Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri Özlem Karabulut ise bilgi verme yetkileri olmadığını, ancak toplantıda ileri sürülen görüşlerin bir rapor halinde ÇED Komisyonuna sunulacağını söyledi.

(OY-İRT-Y)

21.06.2007 19:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title