Haberler

Tortum Şelalesine Akın

Erzurum'un Uzundere İlçesi'ndeki Tortum Şelalesi, hafta sonları yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Erzurum'un Uzundere İlçesi'ndeki Tortum Şelalesi, hafta sonları yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Şelalenin doğal güzelliğini seyredip, hafif rüzgarla birlikte serpen su tanecikleriyle serinleyen piknikçiler, 48 metreden dökülen suların zaman zaman oluşturduğu gökkuşağını izliyor.

Tortum Şelalesi'nin büyük bir turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen bu bölgede yeterli konaklama ve tesisin bulunmaması nedeniyle hak ettiği yere gelemediğini savunan bölge halkı, Turizm Bakanlığı'nın bu bölgedeki tesisleşmeyi teşvik etmesi gerektiğini söyledi. Yurt dışından gelen insanların gördükleri bu manzara karşısında hayranlıklarını gizleyemediklerini anlatan vatandaşlar, yerli turistlerin de mutlaka bu güzelliği görmeleri gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin en büyük, Afrika'daki Zambezi Nehri üzerindeki 120 metreden düşen Vietorio Şelalesi ve ABD'deki Erie Gölü ile Ontario Gölü arasındaki 51 metrelik Niagara Şelalesi'nin ardından dünyanın 3. büyük şelalesi olan Tortum Şelalesi, doğal güzelliğiyle görenleri büyülüyor. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uzundere Erzurum Tortum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title