Haberler

Toroslarda Arıcılar Bal Hasadına Başladı

KEVEN, kekik ve çam balı ile ünlü Adana'nın Pozantı İlçesi'nde, Toros dağlarındaki Karakışlakçı Mahallesi'nde arıcılık yapan 40 aile kovanlardan bal almaya başladı.

KEVEN, kekik ve çam balı ile ünlü Adana'nın Pozantı İlçesi'nde, Toros dağlarındaki Karakışlakçı Mahallesi'nde arıcılık yapan 40 aile kovanlardan bal almaya başladı.

İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki 2 bin rakımlı Karagedik Yaylası'nda arıcılık yapan Karakışlakçı Mahallesi'nde hasat başlarken arıcılar da köyün yolunu tuttu. Kendisi de arıcılık yapan Karakışlacık Muhtarı Harun Yetkin, bölgenin keven ve kekik açısından zengin olduğunu, bunun da kaliteli bal üretimi sağladığını söyledi. Muhtar Yetkin "Köyümüzde 40 aile geçimini arıcılık yaparak sağlıyor. Bu yıl bal hasadını iyi bekliyoruz. Toptan satışta kilosunu 25-80 lira arasında veriyoruz. Çiçeğin ve floranın bu yıl zengin olması, verimin biraz daha yüksek olmasını sağladı. Bu da üreticiler ve tüketiciler açısından oldukça iyi" dedi.

ADANA'DA 3'NCÜ SIRADA

TÜİK verilerine göre 2016 yılında Türkiye'de en çok bal üretilen illerin sıralamasında Adana 3'üncü sırada bulunuyor. 2016 yılında 105 bin ton bal üretimi gerçekleştirilen Türkiye'de kovan sayısının ise 7 milyon 900 bin olduğu biliniyor. Adana'da ise kayıtlı 474 bin 919 kovan bulunurken, yılda 10 bin tona yakın bal üretimi gerçekleşiyor. Adana'nın ilçeleri arasında ise yıllık 4 bin 450 ton bal üretimi ile Kozan ilk sırada yer alıyor. Kozan'da üniversite ile işbirliği içerisinde modern bir bal tesisi de bulunuyor. Anavarza markası ile tüketiciye ulaşan bu balın işlendiği tesiste, ayrıca katma değeri yüksek çeşitler de üretiliyor.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karagedik Pozantı Kozan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title