Haberler

Toroslar'ın el emeği ürünleri Belçika'ya uzandı

Güncelleme:

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde yaşayan kadınlar, Toroslar Belediyesi'nin açtığı meslek kurslarına katılarak hem sosyalleşiyor hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde yaşayan kadınlar, Toroslar Belediyesi'nin açtığı meslek kurslarına katılarak hem sosyalleşiyor hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

Toroslar Belediyesi, belediye bünyesinde faaliyet gösteren kurslara katılan kadınlara hem ek gelir sağladıkları hem de hoşça vakit geçirdikleri alanlar sunuyor. Ayrıca kadınlar, bu sayede mesleki becerilerini geliştirerek pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif, üreten ve iş gücü piyasasının talep ettiği niteliği karşılayacak elemanlar olarak yetişme fırsatı da buluyor.

Belçika'da yaşayan ve evlendikten sonra Toroslar ilçesine yerleşen Fatma Kocaoğlan da bu fırsattan faydalanarak takı tasarımını öğrendi. Kocaoğlan, "Belediyemizin Takı Tasarım Kursu olduğunu öğrenince hemen katıldım. Burası sosyalleşmemi, çevre edinmemi sağladı. Tasarladığım ürünleri Belçika'ya götürerek orada da sattım. Çok beğendiler. Kendime ek gelir sağladım. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz'a bizlere böyle bir imkan sağladığı için çok teşekkür ederim" dedi.

"Kurslar sayesinde kolumu tekrar kazandım"

Takı Tasarımı Kursuna gelen kursiyerlerden 52 yaşındaki Filiz Apaydın ise belediye kurslarının sağladığı imkanların yanında sağlığına kavuşmasıyla da belediyeye haklı bir gurur yaşattı.

52 yaşında olduğunu ve felç geçirdiğini söyleyen Apaydın, "Kurslar sayesinde kolumu tekrar kazandım. Başkanımıza, bizlere meslek edindirdiği ve aileme ekonomik olarak da katkıda bulunmamı sağladığı için çok teşekkür ederim" diye konuştu.

"Tasarladığım takıları satarak ehliyet aldım"

Toroslar'da yaşayan Rabia Erkoç da küçük kızıyla birlikte Çağdaşkent Mahallesi'nde faaliyet gösteren Takı Tasarım Kursuna gelerek hem meslek öğreniyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyor. Erkoç, "Takı Tasarım Kursunda öğrendiğim bilgilerle bileklik, kolye gibi ürünler tasarlayarak satıyorum. Biriktirdiğim paralarla ehliyet kursuna giderek ehliyet aldım" ifadelerini kullandı.

Öğrenmenin yaşı yok

Toroslar Belediyesi'nin açmış olduğu kurslara gelen kadınlar keyifli zaman geçirmenin ve ek gelir sağlamanın yanında sosyalleşme imkanı da buluyor. Öğrenmenin yaşı olmadığını bir kez daha gösteren kurslar, yaşlı insanlara zaman geçirecekleri bir alan da sunuyor. 80 yaşındaki Sevim Yalçın da özellikle sosyalleşmek, evden dışarı çıkarak güzel zaman geçirmek için Toroslar Belediyesi'nin Takı Tasarım Kursuna geliyor. Yalçın, "Öğrenmenin yaşı yok. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Hem farklı modeller öğrenerek takı yapabiliyorum hem de evden dışarı çıkmış oluyorum" şeklinde konuştu.

"Amacımız, Toroslarımızın her yönüyle kalkınması"

"Kadınların meslek öğrenmeleri ve istihdamda yer edinmelerini çok önemsiyoruz" diyen Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, "Türk halıları, kültürümüzün en başarılı geleneksel sanatlarından biri. Bizler de kurslarımız ile el sanatlarının günümüze taşınması ve gelecek nesillere aktarılmasında bir köprü görevi üstleniyoruz. İlçemizin farklı mahallelerinde hizmete sunduğumuz kurslarımıza katılan kadınlar, hünerli ellerinden güzel ürünler ortaya çıkarıyor. Aynı zamanda yaptıkları ürünleri satarak ev bütçelerine de katkı sunuyorlar. Böylece kadınların üretim ekonomisine de dahil olmalarını sağlamış oluyoruz. Kurslarımıza katılan kadınların sosyalleşmeleri, meslek öğrenmeleri ve istihdamda yer edinmelerini çok önemsiyoruz. ve bunu başardığımızı görmek bizleri çok mutlu ediyor. Yaptıkları çalışmalarla güzel eserler ortaya çıkaran kursiyerlerimizi ve usta öğreticilerimizi tebrik ediyorum. Amacımız Toroslarımızın her yönüyle kalkınması" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Atsız Afşın Yılmaz Toroslar Belçika Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title