Haberler

Toroslar'da Öğrenciler, Deprem Konusunda Bilinçlendirildi

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Arama Kurtarma Derneği (AKUT) işbirliğiyle ilçedeki öğrencilere yönelik düzenlediği Afet ve Deprem bilinçlendirme eğitimlerine bu yıl da devam etti.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Arama Kurtarma Derneği (AKUT) işbirliğiyle ilçedeki öğrencilere yönelik düzenlediği Afet ve Deprem bilinçlendirme eğitimlerine bu yıl da devam etti.

İlçe sınırları içerisindeki ilkokullarda gerçekleştirilen eğitim seminerlerine Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'da katıldı. Yoğun ilgi gösterilen seminerde AKUT Mersin ekip lideri Hakan Topal, öğrencilere olası bir depreme karşı alınacak önlemler ile deprem anı ve sonrası yapılması gerekenleri sinevizyon eşliğinde anlattı. Seminer öncesinde söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, depremlerde can kaybının yaşanmaması için deprem bilincinin oluşması gerektiğini belirterek, öğrencilerin doğal afet ve deprem konusunda bilinçlendirilmesinin amaçlandığı eğitim seminerlerine sundukları katkılardan dolayı AKUT Mersin ekibine teşekkür etti. Depremin değil, binaların insanı öldürdüğünü belirten Tuna, belediye olarak usulsüz olarak yapılan kaçak yapılara karşı taviz vermediklerini ve yapıların ruhsatlı olması konusunda vatandaşlara sürekli uyarılarda bulunduklarını söyledi. Tuna, "Her yıl 1-7 Mart deprem haftası kapsamında AKUT işbirliğiyle öğrencilerimize deprem bilinçlendirme eğitimleri veriyoruz. Mersin, 3. Deprem kuşağında olan ve her an deprem riski ile karşı karışa kalınabilecek şehirlerden bir tanesidir. Allah böyle afeti kimsenin başına vermesin. Ülkemizde yaşanmış önemli depremler var. Onlardan ders almak suretiyle geleceğimizi doğru şekillendirmek amacıyla bu bilinçlendirme eğitimlerine önem veriyoruz. Daha öncede Kandilli Rasathanesi eski Müdürü Rahmetli Ahmet Mete Işıkara'yı ilçemize davet ederek, bir camimizde Cuma hutbesinde yaklaşık bin kişinin katıldığı depremle ilgili seminer düzenlemiştik. Rahmetli Mete Işıkara'ya Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum. Daha sonraki süreçte AKUT Mersin ekibi ile birlikte öğrencilerimize ve belediye personelimize yönelik deprem bilinçlendirme eğitimlerine başladık. AKUT, tamamen gönüllülerden oluşan bir yapıdır. AKUT ekibi edindikleri bilgi birikimi ve tecrübeleriyle değerli bilgilerini öğrencilerimizi doğru yönlendirme noktasında paylaşıyorlar. Bu katkılarından dolayı tüm ekibe teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar doğru yetiştirebilirsek, biz de geleceğimize umutla bakan bir millet oluruz" dedi.

AKUT Mersin ekip lideri Hakan Topal ise özellikle okullarda çocuklara bu deprem bilinçlendirme eğitimlerinin verilmesinde kendilerine imkan sağlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür ederek, amaçlarının Türkiye genelinde afet bilincinin gelişmesine katkı sunmak olduğunu söyledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Deprem Haftası Hamit Tuna Toroslar Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title