Haberler

Toroslar Belediyesi Yaz Okulu Açıldı

Mersin'in Alt Birimi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Gençleri Kahve Köşelerinden Kurtarmak, Madde Bağımlılığı Gibi Kötü Alışkanlıklardan Uzaklaştırmak Amacıyla Bölgeyi Spor Merkezi Haline Dönüştürmek İçin Çalışmalar Yaptıklarını Söyledi.

Mersin'in alt birimi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, gençleri kahve köşelerinden kurtarmak, madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak amacıyla bölgeyi spor merkezi haline dönüştürmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Toroslar Belediyesi tarafından her yıl açılan Yaz Futbol Okulu'nun kayıtları başladı. Gençleri kahve köşelerinden, madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak amacıyla bölgeyi bir spor merkezi haline dönüştürmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde sürdürülecek olan yaz futbol okulunda kayıtların her günü yapıldığını ifade etti.

Amaçlarının, Türk sporuna profesyonel ve yetenekli futbolcular kazandırmak olduğunu kaydeden Tuna, 7-14 yaş grubu arasında bulunanların müracaatlarını kabul edeceklerini belirterek, şuana kadar yaz futbol okuluna 300 kişinin müracaat ettiğini dile getirdi.

Türk gençleri arasında keşfedilmeyi bekleyen birçok yeteneğin olduğunu vurgulayan Tuna, belediye olarak bu genç yetenekleri keşfedip, Türk sporuna katkı sunmayı amaçladıklarını kaydetti.

Spora ve sporcuya büyük önem verdiklerinin de altını çizen Tuna, tüm gençleri spora yönelmeye davet ederek, "Spora ve sporcuya büyük önem verdiğimizi her platformda dile getiriyor ve hizmetlerimizi bu yönde gerçekleştiriyoruz. İşte bu noktadan hareketle geçen yıllarda da açmış olduğumuz yaz futbol okullarının bu yıl dördüncüsünü açıyoruz. Burada ki amacımız gençlerimizi kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak, sağılığın temeli olan spora yönlendirmek ve aynı zamanda yetenekli ve profesyonel sporcuları keşfedip, Türk sporuna kazandırmak. Türk gençleri arasında keşfedilmeyi bekleyen o kadar yetenekli sporcu var ki, işte Türk sporunun ileriye gidebilmesi için bu gençleri keşfetmemiz gerekiyor" dedi.

Tuna, yaz futbol okuluna müracaat etmek isteyen 7-14 yaş arası sporcuların; sağlık raporu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet resimle Çağdaşkent Mahallesi'nde bulunan Toroslar Belediyesi 3 Ocak Spor Kompleksi'ne başvurarak, kayıtlarını yaptırabileceklerini sözlerine ekledi.

(MUÇ-HK-Y) 23.06.2008 16:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title