Haberler

Toroslar Belediyesi, Avrasya Sirki'ne Ev Sahipliği Yaptı

Mersin'in Alt Birim Toroslar Belediyesi, Kentin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 85. Yıldönümünü Etkinlikleri Çerçevesinde, Türkiye'nin İlk Uluslararası Sirki Olan Avrasya Sirki'ni Toroslar Halkıyla Buluşturdu.

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümünü etkinlikleri çerçevesinde, Türkiye'nin ilk uluslararası sirki olan Avrasya Sirki'ni Toroslar halkıyla buluşturdu.

Toroslar Belediyesi Çağdaşkent 3 Ocak Parkı yanında kurulan ve her kesimden halkın büyük beğenisini toplayan Avrasya Sirki'nin açılış gösterisini Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın yanı sıra belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve 2 bin 500'e yakın seyirci izledi.

Türk sanatçıların yanı sıra Azeri, Gürcü, Kafkas, Ukraynalı ve Bulgarlar'dan oluşan 75 kişinin çalıştığı sirkin açılışında konuşan Tuna, bölgeye ilk defa bir sirk getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sportif aktiviteler, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek insanları bir araya getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Tuna, "İnsanların kaynaşması, tanışması, bir araya gelmesi ile sosyal kaynaşmanın bir şekilde temin edilebilmesi ve bölge insanının çağın gerektirdiği her türlü şartlardan faydalanabilmesi için hizmeti bu bölgede yaşayan insanların ayağına getiriyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Avrasya Sirki Koordinatörü Sümer Dinçer ise, destek ve katkılarından dolayı Başkan Tuna'ya teşekkür etti.

Yüksek hava gösterileri, palyaçolar, akrobasi ve denge gösterileri, ateşbazlar, sevimli köpekler, egzotik hayvanlarla yapılan gösteriler ve eğlenceli şovların yanı sıra mini hayvanat bahçesinin de yer aldığı Avrasya Sirki, yarın 14.00 ve 19.00 saatlerinde Mersin'deki gösterilerini son kez sunacak.

(ÖT-MT-Y)

06.01.2007 17:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title