Haberler

Toroslar Belediyesi, 500 Limon Fidanı Dağıttı

Mersin'in Alt Birim Toroslar Belediyesi Tarafından Vatandaşlara 500 Limon Fidanı Dağıtıldı.

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi tarafından vatandaşlara 500 limon fidanı dağıtıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından cuma namazı çıkışı Çukurova Mahallesi'ndeki Arzu Toksoy Camii önünde dağıtılan limon fidelerinin, bölgeyi yeşillendirme amacı taşıdığı bildirildi.

Bölgede yaşayan her insanın dikili bir ağacı olmasını istediklerini belirten Tuna, ağaç dikmekten çok onu korumanın önemli olduğunu vurgulayarak, "Toroslar Belediyesi olarak bölgemizi yeşil bir Toroslar yapma hedefimiz vardı. Bu noktada bir iddia ortaya koyarak 'Toroslar'da yaşayan insan sayısı kadar ağaç dikeceğiz' dedik. Göreve geldiğimiz günden bu yana 100 bin fidan yetiştirdik ve bölgemize diktik. Bu fidanların bir kısmını vatandaşlarımızın talebi olarak kendilerine, bir kısmını da mahallelerimize dikmek suretiyle bölgemizi yeşile büründürme çalışmalarımız devam ediyor. Bugün de kendi fidanlığımızda yetiştirdiğimiz limon fidanlarını dağıttık. Belki Avrupa'nın ortalaması olan kişi başına 7.5 metrekare yeşil alanı oluşturamayız, ama en azından kendimize büyük hedef koyduk. Bölgede yaşayan her insanın dikili bir ağacı olsun istedik. Bu fidanları dikmek değil, sahip çıkmak önemli. Diktiğimiz fidanların korumasını vatandaşlarımız sağlayacak" dedi.

Tuna, bu yıl Toroslar bölgesinde 5 bin fidan diktiklerini de sözlerine ekledi.

(HK-MT-MT-Y)

14.12.2007 17:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title