Haberler

"Torexpi.com" 2011'in En İyilerini Belirlendi

"Tourexpi.com" Adlı İnternet Sitesi Tarafından Yapılan ve 21 Bin 250 Turizmcinin Oy Kullandığı Ankette, Türk Turizminin En İyi Kamu ve Özel Sektör Yöneticileri Belirlendi.

Turizm sektörüne hitap eden "tourexpi.com" adlı internet sitesi tarafından yapılan ve 21 bin 250 turizmcinin oy kullandığı ankette, Türk turizminin en iyi kamu ve özel sektör yöneticileri belirlendi.

Seyahat acenteleri ve seyahat edenleri bilgilendirme sitesi "tuorexpi.com" tarafından 21 bin 250 turizmcinin katıldığı oylamada, "En İyi Turizm Bölgesi Valisi" Antalya Valisi Ahmet Altıparmak olarak belirlendi. Daha önce Muğla Valisi olan Ahmet Altıparmak'ın her iki ilde de turizm alanında yaptığı çalışmalarla sektör ve halktan büyük takdir topladığı, turizmde gelişmenin ancak herkesin ve her kesimin katılımıyla gerçekleşebileceği bilincini yerleştirdiği kaydedildi. Turizmde yeniden yapılanmayla ilgili geliştirdiği stratejik yaklaşım, farklı ve ön yargısız bakış açısı, Muğla ve Antalya'daki turizm olgusuna destek veren Altıparmak'ın ayrıca en yeni teknolojik olanaklarla, turistlerle interaktif iletişim sistemi kurarak, turistlerin kendilerini güvenli huzurlu ve tatil memnuniyeti yüksek bir ortamda bulmalarını sağladığı vurgulandı.

Oylamada, "En İyi Turizm Bölgesi Belediye Başkanı" ise Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül'ün Belediye Başkanı olarak yönettiği İstanbul'a bağlı Şişli ilçesinde kültür ve sanat olgusunu turizmle en iyi şekilde birleştirdiği, kısmi kentsel dönüşüm projelerinde, kültür ve sanat anlayışını, turizmle ve bizzat hakla bütünleştirmeyi ön planda tutarak, halk'turizm'kültür/sanat üçlüsünün bütünleşik büyümesini sağladığı belirtildi.

"En İyi Turizm Meslek Örgütü" olarak da Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) seçildi. Derneğin, Alanya'nın tanıtımı için başka yerden destek ve yardım beklemek yerine, inisiyatifi kendi eline alarak yoğun ve verimli çalışmalara imza attığı ve uzun yıllar sadece tanınmış büyük turizm fuarlarına değil, aynı zamanda çok değişik ülkelerdeki turizm, kültür ve tanıtım fuarlarına, tanıtım geceleri ve tur operatörlerinin workshoplarına katılarak Alanya'nın uluslararası bir marka haline gelmesinde büyük katkı sağladığı vurgulandı. ALTİD'in birçok kişi ve kurumun umudunu yitirmeye başladığı yerde, inançla, sabırla ve etkin şekilde İsrailli turizmcilerle diyalog kurduğunu ve iki ülke arasındaki turizm hareketini canlı tutmayı başardığına işaret edildi. ALTİD'in ayrıca Alanya'nın "Engelsiz Kentler" olmasına katkı için uygun otellerle katılımı sağladığı ifade edildi.

Oylamada ayrıca, En iyi Türk Incoming Seyahat Acentası Pamfilya Turizm, En iyi otel sahibi Ali Barut, En iyi otel müdürü Yusuf Hacısüleyman oldu. Tourexpi Özel Onur Ödülü ise, Türkiye Özel Belgeli, Özel Nitelikli ve Butik Otelciler-Turistik İşletmeciler Birliği Derneği'ne verildi.

Avrupa, Rusya ve Ortadoğu turizm profesyonelleri tarafından yakından takip edildiği bildirilen ve geleneksel hale gelen "Torexpi Destination Management Awards 2011" ödüllerinin 10 Mart 2011 ITB Berlin Turizm Fuarı'nda sahiplerine verileceği kaydedildi.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title