Haberler

Töreni 1 Milyondan Fazla Kişi İzledi

ABD'de Yeni Başkan Barack Obama'nın, Kongre'nin Önünde Düzenlenen Yemin Törenini, Ulusal Park'ta Toplanan Bir Milyondan Fazla Kişinin İzlediği Bildirildi.

ABD'de yeni Başkan Barack Obama'nın, Kongre'nin önünde düzenlenen yemin törenini, Ulusal Park'ta toplanan bir milyondan fazla kişinin izlediği bildirildi.

Amerikan AP haber ajansı, çekilen fotoğraflara dayanarak, parktaki izleyici sayısının bir milyonu aştığını belirtirken, polis yetkilileri de bir milyondan fazla kişinin parkta bulunduğu ifade etti.

Bu arada, tören sırasında ''çok olağanüstü boyutta bir felaketin meydana gelmesi durumunda'' ABD'nin liderliğini üstlenmesi için görevlendirilen Savunma Bakanı Robert Gates, Obama'nın yemin törenini izlemedi.

Bir askeri üste olduğu belirtilen ancak hakkında başka bilgi verilmeyen Gates, eski Başkan George W. Bush döneminde başladığı Savunma Bakanlığı görevine Obama döneminde de devam edecek.

Kongre'nin önündeki törenle resmen göreve başlayan Obama, selefi Bush'u ''artık sade bir vatandaş olarak'' uğurladıktan sonra Kongre'de onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.

Yemekten sonra resmi geçitle Beyaz Saray'a hareket edecek olan Obama'yı izleyecek kortej ise yaklaşık 10 bin kişilik kalabalıktan oluşacak.

Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı törenlerde görev yapan polis ve diğer güvenlik görevlilerinin sayısı 42 bini buluyor.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title