Haberler

Torbalı Organik Pazarda Son Hazırlıklar

İzmir’in önemli tarımsal üretim merkezlerinden olan Torbalı’da organik tarım üretimini teşvik etmek amacıyla yapımına başlanan modern organik pazar tamamlandı.

İzmir'in önemli tarımsal üretim merkezlerinden olan Torbalı'da organik tarım üretimini teşvik etmek amacıyla yapımına başlanan modern organik pazar tamamlandı.

Başta çevre kirliliği olmak üzere doğal dengelerin hızla bozulması organik ve biyolojik tarımı daha da önemli hale getirdi. Ege'nin en verimli tarımsal üretim merkezlerinden biri alan Torbalı'da organik üretimi teşvik etmek amacıyla da ilçe belediyesi bir dizi projeyi hayata geçiriyor.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı Mahallesi'nde 2 bin 150 metrekarelik kapalı alan üzerinde inşaatına başlanan Organik pazarın önümüzdeki Haziran ayında tamamlanacağını söyledi. Burada sadece organik tarımsal ürünlerin satılacağını, üreticiyle tüketicinin arasına kimsenin girmeyeceğini belirten Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü:

"120 dolayında çiftçimiz, esnafımız burada ürünlerini satacak. Ekolojik veya biyolojik tarımın önemi her gün biraz daha artmakta, bu anlamda büyük bir pazar bulunmaktadır. Tarımsalilaçlar, suni gübreleme,hormon,antibiyotik ve diğer zararlı gıda katkı maddelerinin asla kullanılamadığı bu tarımsal üretim sistemi için Torbalı'daki çiftçilerimizle, meslek odalarımızla karşılıklı dayanışma içindeyiz. Ege'nin Organik tarım Pazar payında zaten vardık şimdi daha da etkin olacağız. Projenin bir sonraki aşaması ise organik ürün belgesiyle üretim ve satış yapan üreticilerdir."

Torbalı Belediyesi Organik Ürün Pazarında sosyal amaçlı tesisler de bulunuyor. Resmi verilere göre, Torbalı'da 300 bin dekarlık alanda tarımsal üretim yapılıyor. 9 bin dolayındaki aile geçimini çiftçilik yaparak sağlıyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Adnan Yaşar Görmez Torbalı İzmir Ege Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title