Haberler

Torbalı Belediyesinde Göztepe Tartışması

Torbalı Belediye Meclisinde, Göztepe Spor Kulübüne tahsis edilecek olan spor kompleksi alanı CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin ’hayır’ oyuna karşın AK Partinin evet oyuyla meclisten geçerken, tartışmalara konu olan toplantıda konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Herkes elini...

Torbalı Belediye Meclisinde, Göztepe Spor Kulübüne tahsis edilecek olan spor kompleksi alanı CHP'li ve MHP'li meclis üyelerinin 'hayır' oyuna karşın AK Partinin evet oyuyla meclisten geçerken, tartışmalara konu olan toplantıda konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Herkes elini artık taşın altına koysun. Bu kulübü altyapı olarak güçlendirelim" dedi.

Torbalı Belediyesince Göztepe Spor Kulübüne tahsis edilecek olan spor kompleksi alanı, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez başkanlığındaki meclis toplantısında oylandı. Pancar'da bulunan alanın kulübü devredilmesi konusu mecliste zaman zaman tansiyonu yükseltti.

Tartışmalara konu oldu

Meclise gelen madde, CHP ve MHP'li meclis üyeleri 'hayır' oyu verirken, AK Parti grubu ve bağımsız meclis üyelerinin oyu ile önerge meclisten geçti. Tartışmalara konu olan toplantıda CHP grubu adına söz alan meclis üyesi İbrahim Özel, Pancar'daki arazinin Göztepe'ye verilmesinde bazı sakıncalar olduğunu belirterek, "Bazı parseller imar planında imar yolu ve yeşil alan olarak görülüyor. Kamuya ait olduğunu düşündüğümüz bu yerlerin verilmesini uygun bulmuyoruz" dedi.

"Bu işin daha büyükşehir ayağı, bakanlık ayağı var"

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de, imar ve hukuk komsiyonun büyük bir titizlikle çalıştığını vurgulayarak, "Süreci son derece şeffaf götürüyoruz. Biz söz konusu arazi ile ilgili olarak sadece kullanım hakkı verilmesinin uygun olduğu kanaatindeyiz. Bu işin daha büyükşehir ayağı, bakanlık ayağı var. Tasarı son haliyle yine meclisimize gelecek. O zaman kararı tekrar gözden geçireceğiz Burada imara dair pürüz çıkacak bile olsa bu muhataplarımız olan Göztepe Spor Kulübünü bağlar. Üstelik CHP gurubunun ret gerekçesini oluşturan ve imar planında yeşil alan ve imar yolu olarak görülen kısımlar Göztepe'nin projesinde de o şekilde bırakılmış. Dolayısıyla burada hukuki açıdan herhangi bir sakınca da yok" dedi.

"Herkes elini artık taşın altına koysun"

CHP'nin ret kararıyla ilgili kararını üzücü bulduklarını belirten Başkan Adnan Yaşar Görmez, "Türkiye'nin en büyük kenti yıllardır süper lig hasreti çekiyor. Şimdi Göztepe bize bu sevinci yaşattı. Herkes elini artık taşın altına koysun. Bu kulübü altyapı olarak güçlendirelim. Bugün Karşıyaka'mız da süper lige çıksa aynı özveride bulunacağız. Altay için de aynı duygular ve heyecan içindeyim. Arazi bir yere gitmiyor. Başarılı bir kulübe destek veriyoruz" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Adnan Yaşar Görmez Torbalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title