Haberler

Torba Yasa ve Af Beklentisi, Vergi Tahsilatını Azalttı

Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Zakir Kılıç, Aralık Ayından İtibaren Torba Yasa ve Af Beklentisi Nedeniyle Vergi Tahsilatında Azalma Yaşandığını Söyledi.

Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Zakir Kılıç, Aralık ayından itibaren Torba Yasa ve af beklentisi nedeniyle vergi tahsilatında azalma yaşandığını söyledi.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka'yı ziyaret eden Kılıç, ilçede mükelleflerin vergi bilincine sahip olduğunu, gerek tahakkukta, gerekse tahsilatta hassas davrandığını belirtti. İlçedeki kurumlar vergisi mükellef sayısının 900 olduğunu belirten Kılıç, kurum ile mükellefler arasında kurulan pozitif çalışmalar sonucunda vergi tahakkukunda iyi bir noktaya geldiklerini kaydetti.

Torba Yasa'nın iş dünyası için büyük fırsat oluşturduğuna dikkati çeken Kılıç, yasanın birçok avantajı olduğunu dile getirdi. Kılıç şöyle konuştu:

"Aralık ayından itibaren Torba Yasa ve af beklentisi nedeniyle tahsilatta azalma yaşandığını görüyoruz. 2010 yılında vergi tahsilat oranı yüzde 54 olarak gerçekleşti. Önceki yıllarda bu oran daha yüksekti. Tahsilatın azalmasına karşın kurumlar vergisinde tahakkuklarda büyük artış yaşandı. İlçede toplam 4 bin 507 vergi mükellefimiz bulunuyor. Bu mükelleflerden 900'ünün kurumlar, 3 bin 500'ü ise gelir vergisi mükellefidir."

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ise Torba Yasa'nın kronikleşmiş sorunların giderilmesi için çözüm olduğunu, ancak vergisini zamanında ödeyen mükelleflerin de gözetilmesi gerektiğini kaydetti.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title