Haberler

Torba Teklif" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen "torba teklif"teki 4 madde metinden çıkarıldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen "torba teklif"teki 4 madde metinden çıkarıldı.

Komisyonda, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in, teklifi ilk üç maddesi ile 28. maddesinin metinden çıkarılmasına ilişkin önergesi kabul edildi.

Tekliften çıkarılan söz konusu maddelerin öngördüğü düzenlemeler şunlar:

"Ön ödemeli konut satışında, devir veya teslim süresi 36 aydan 42 aya çıkarılacak.

Ön ödemeli konut satışında, devir veya teslim tarihine kadar tüketicinin herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkı olacak. Sözleşmeden dönülmesi durumunda satıcı, konutun satışı veya satış vaadi sözleşmesi nedeniyle oluşan vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar  ile  taşınmazın teslimine 6 ay ve daha uzun bir süre kaldığı durumda sözleşme  bedelinin yüzde 2'sine kadar,  6 aydan daha  az bir süre kaldığı durumda ise sözleşme bedelinin yüzde 4'üne kadar tazminat ödenmesini isteyebilecek.

Sözleşmeden dönülmesi durumunda, tüketiciye iade edilmesi gereken tutar ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belge ile tüketicinin elde ettiği edinimler, dönme bildiriminin satıcıya ulaştığı tarihten itibaren en geç 6 ay içinde karşılıklı olarak iade edilecek.

Devre tatile konu taşınmazın ön ödemeli satılması durumunda, devir veya teslim tarihine kadar tüketicinin herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkı olacak.

Sözleşmeden dönülmesi durumunda satıcı, sözleşme  bedelinin yüzde 2'sine kadar, 6 aydan daha az bir süre kaldığı durumda  ise sözleşme bedelinin yüzde 4'üne kadar tazminat talep edebilecek.

Satıcı, yükümlülüklerini  hiç ya da gereği gibi yerine getirmezse  tüketiciden  herhangi  bir bedel talep edemeyecek.

Sözleşmeden tüketiciyi borç altına  sokan her türlü belge ile tüketicinin elde ettiği edinimler, dönme bildiriminin satıcıya ulaştığı tarihten itibaren en geç altı ay içinde karşılıklı olarak iade edilecek.

Devre tatil amaçlı taşınmazın ön ödemeli satışında devir ve teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren 42 ayı geçemeyecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) özel radyo ve televizyon kuruluşlarının yayınlarını seçim dönemlerinde hangi hükümler nedeniyle denetleyebileceğine de açıklık getiriliyor.  Seçim döneminde seçim yasaklarının denetimi ve uygulanan yaptırımlar yetkisi, YSK'dan alınarak RTÜK'e veriliyor."

Komisyonda görüşmeler devam ediyor.

Kaynak: AA / Politika

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Süreyya Sadi Bilgiç Ak Parti Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title