Haberler

"Torba Kanun" Teklifi

Teklif, TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nda bazı değişikliklerle kabul edildi Kamulaştırma amacına uygun kullanılmayan taşınmazlar, önceki mal sahibi veya mirasçılarına iade edilmeyecek, bu taşınmazlar için idareden herhangi bir hak, bedel veya tazminat talebinde bulunulamayacak Dışişleri Bakanlığı dışından büyükelçilik ya da daimi temsilciliğe atananların merkeze döndüklerinde bu statülerini korumasını ve meslek memurları dışından bakanlık yöneticisi atanmasını öngören düzenleme tekliften çıkarıldı 1990'dan sonra dağıtılmasına karar verilen vakıflar, aynı adla yeniden açılabilecek. Kapatılmadan önceki taşınmazları, vakıflara devredilecek

Ali Hakan Der - TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nda bazı değişikliklerle kabul edilen "Torba Kanun" teklifiyle, kamulaştırma amacına uygun kullanılmayan taşınmazlar, önceki mal sahibi veya mirasçılarına iade edilmeyecek, bu taşınmazlar için idareden herhangi bir hak, bedel veya tazminat talep edilemeyecek.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve arkadaşları tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulan Bazı Kanun ve Kanun  Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nda bazı değişkilklerle kabul edildi.

Orman köylerinde yaşayan, ancak köyün nüfusuna kayıtlı olmayan orman köylülerinin, ORKÖY kredilerinden yararlanabilmesini öngören düzenleme, Orman Kanunu'na ilişkin tasarıda bulunduğu için tasarı metninden çıkarıldı.

Yabancı plakalı araçlara gümrük kapılarına varmadan önce de idari para cezasını ödeme imkanı getirildi.

Teklife eklenen yeni bir maddeyle, ihtiyacın ortadan kalkması nedeniyle kamulaştırma amacına uygun kullanılmayan taşınmazlar, önceki mal sahibi veya mirasçılarına iade edilmeyecek, kamulaştırma amacı dışında tasarruf edilen taşınmaz için idareden herhangi bir hak, bedel veya tazminat talebinde bulunulamayacak. Bu hüküm, düzenlemenin yürürlüğe girmesinden önce açılan davalar için de geçerli olacak.

Dışişleri Bakanlığı dışından büyükelçilik ya da daimi temsilciliğe atananların, merkeze döndüklerinde bu statülerini korumasına, müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdür, genel müdür yardımcısı ve müstakil daire başkanlarının birinci unvan grubundaki meslek memurları arasından atanması şartını kaldıran madde, tekliften çıkarıldı.

ÖSYM'nin, ihtiyaç duyması halinde kısmi zamanlı olarak çalıştırması öngörülen önlisans, lisans ve lisansüstü diploma programlarına kayıtlı öğrenciler, kısa vadeli sigorta kolları kapsamına alındı. Bu kapsamda olan öğrencilerden yetim aylığı alanların aylıkları kesilmeyecek.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın kabul edilen önergesiyle, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu'na TÜRMOB ve TOBB temsilcileri de girecek. Buna göre, Bakanlar Kurulu, TÜRMOB ve TOBB'un göstereceği ikişer aday arasından birer kişiyi kurula seçecek.

Sosyal güvenlik denetmenleri ve yardımcılarının özlük hakları Devlet Memurları Kanunu'na taşınıyor.

-Rüzgar enerjisi yatırımları hızlanıyor

Teklif üzerinde kabul edilen bir başka önergeyle rüzgar enerjisi yatırımlarının hızlandırılması amaçlanıyor. Buna göre, lisans başvurusu uygun bulunan, ancak yükümlülüklerini yerine getiremediğinden dolayı, düzenlemenin yürürlüğe girmesinrden önce başvurusu reddedilen tüzel kişilerin, yürürlükten itibaren 1 ay içinde yapacakları  başvurular, önlisans başvurusu olarak kabul edilecek.

Polis meslek eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin, öğrenim gördükleri süre içinde sigortalılık ve genel sağlık sigortası haklarından yararlanmasına ilişkin önerge de kabul edildi.

-Dağıtılan vakıfların yeniden açılması imkanı geliyor

Dağıtılmasına karar verilen vakıflarla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yapılan başvurular nedeniyle, Vakıflar Kanunu'na geçici madde eklenmesine ilişkin önerge verildi. Kabul edilen önergeye göre, 1 Ocak 1990'dan kanunun yayımına kadar geçen sürede Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün dağıtılma talebiyle açtığı dava sonucunda dağılmasına veya dağıtılmasına karar verilen yeni vakıfların hayatta bulunan kurucularının başvurusu üzerine vakfın adı ve amacı aynı olmak kaydıyla 1000 lira kuruluş malvarlığı tahsis edilerek, Medeni Kanun hükümlerine göre yeni vakıf kurulabilecek. Bu vakıflar, kanunla kurulan vakıf statüsünde olmayacak.

Dağıtılan vakfın, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne intikal eden ve Genel Müdürlük tarafından tasarruf edilen taşınmazları, mahkeme siciline tescilinden itibaren 3 ay içinde yeni kurulan vakfa devredilecek.

Zamanında beyanname, bilgi ve belge vermeyen, organların vakfiye veya vakıf senedine aykırı toplanmasına sebep olan ve gerçeğe aykırı beyanda bulunan vakıf yöneticisinin, iki kez idari para cezası alması halinde görevden alınmasını düzenleyen yasa hükmü de yürürlükten kaldırılıyor.

Borçlarını yapılandıran ve taksit ödemeleri devam eden il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğini haiz kuruluşların bu yıl Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül'de ödemesi gereken taksitler, son taksit zamanında ödenebilecek ve gecikme zammı uygulanmayacak.

Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören önergenin kabulüyle, yönetici kadrolarına yapılacak atamalarda aranacak şartlarda değişikliğe de gidildi.

Bu arada, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve bazı AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan "Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin yasadışı bahis, Türkiye Ulusal Gençlik Konseyi kurulması, Kahramanmaraş'ın Çağlıyancerit ilçesinin Çağlayancerit olarak değiştirilmesi ile "Diyanet" kelimesinin isim olarak kullanılamamasına yönelik maddeleri, teklife taşındı. -

Kaynak: AA / Politika

Alpaslan Kavaklıoğlu Dışişleri Bakanlığı Ak Parti Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title