Haberler

Toptan: Türkiye Hassas Bir Dönemden Geçiyor

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'nin Hassas Bir Dönemden Geçtiğini Belirterek, 'Gün, Böylesi Gergin Ortamın Kim Tarafından Yahut Kimler Tarafından ve Niçin Meydana Getirildiğini Sorgulama Günü Değildir. Gün, Bu Ortamdan Çıkmayı Sağlayacak Akılla Düşünme Günüdür' Dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini belirterek, ''Gün, böylesi gergin ortamın kim tarafından yahut kimler tarafından ve niçin meydana getirildiğini sorgulama günü değildir. Gün, bu ortamdan çıkmayı sağlayacak akılla düşünme günüdür'' dedi.

Toptan, Büyük Anadolu Oteli'ndeki Türkiye Kamu-Sen 3. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, son günlerde Türkiye'de artma eğilimi görülen gerilimin yumuşatılması için başta konfederasyonlar olmak üzere sivil toplum örgütlerinin anlamlı bir sağduyu girişimini takdirle izlediklerini ifade etti. Toptan, Kamu-Sen'in de içinde yer aldığı bu çağrıları yürekten desteklediğini ifade etti.

Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini ifade eden Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'de herkes huzur ve istikrar istemektedir. Bu hepimiz için gereklidir. Kaos ve gerginlik, sadece Türkiye'de dizleri üzerine düşmemizi isteyenlerin arzusudur. Bu ülke zaman zaman Cumhuriyetin kurulduğu günlerden sonraki yıllarda da gördüğümüz gibi körler ve sağırlar diyaloğundan çok acılar çekmiş bir ülkedir. Dolayısıyla gün, uzlaşma, iş birliği ve sağduyu günüdür.''

Köksal Toptan, Türkiye'de örgütlenme özgürlüğü başta olmak üzere tüm alanlarda gelişme sağlayabilmenin yolunun sosyal diyalogdan geçtiğini vurgulayarak, sosyal tarafların ülkede yaşanan tüm sorunların çözüm süreçlerine etkin katılımının demokrasinin gelişmesi bakımında vazgeçilmez bir unsur olduğunu kaydetti. Toptan, şöyle devam etti:

''Başta sendikalarımız olmak üzere sivil toplum örgütlerimizin yasama sürecine katılımı konusunda Meclisimiz çok hassastır. Nitekim Meclisimiz, toplumumuz da geniş yankı bulan Sosyal Güvenlik Reformuyla ilgili düzenleme konusunda sivil toplum örgütlerimizin ve sendikalarımızın katkı ve katılımını en üst düzeyde gerçekleştirmek için gayret sarf etmektedir. İnanıyorum ki, gelecek nesillerimizi yakından ilgilendiren bu düzenleme genel kurul sürecinde yapılacak katkıların ardından herkesin istediği biçimde yasalaşmış olacaktır.''

Toptan, Türkiye Kamu-Sen 3. Olağan Genel Kurul toplantısından ayrılırken, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Toptan, bir gazetecinin, ''Sizin daha önce Anayasa değişikliğine ilişkin 'Belki ileri bir tarihe ertelenebilir' gibi bir söyleminiz vardı. Başbakanın sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle kendi sözleri arasında çelişki olmadığını belirterek, şunları söyledi:

''Çünkü Sayın Başbakan'ın söylediği başka bir şey, benim söylediğim başka bir şey. Sağduyu konusunda herkesin ortak iradesinin olduğu görülüyor. Böyle de olunca bunu aşacağız arkadaşlar. Kimsenin endişesi olmasın. Herkes bir çıkış yolu bulmaya çalışıyor. Herkes istikrar bozulmasın istiyor. Çünkü herkes istikrarın bozulmasının hiç kimseye yarar sağlamayacağını çok iyi biliyor''

TBMM Başkanı Toptan, ''Anayasa değişikliği ileri bir tarihe bırakılmalı mı?'' şeklindeki soruya da ''Hayır, Anayasa değişikliği ne zaman gerekiyorsa o zaman yapılmalı. Onun 'şu zaman ya da bu zaman' diye bir takvime bağlanması doğru değil, mümkün de değil'' yanıtını verdi.

Toptan, ''Anayasa değişikliğinin yeri mi şu anda?'' sorusunu ise yanıtlamadı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title