Haberler

Toptan: "Tartışmaktan Korkmamalıyız"

TBMM Başkanı Köksal Toptan, yeni yasama yılının açılışında yaptığı konuşmada siyasi partilere "Tartışmaktan korkmamalıyız. Tartışmak Türkiye'yi geri götürmez." mesajı verdi. Toptan, herkesin birbirini kabul etmesi, anlaması, birbirine destek olması sayesinde Türkiye'nin toplumsal uzlaşmayı bulacağını söyledi.

Toptan, yeni yasama yılının açılışı nedeniyle Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, bayramların barışı, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü simgelediğini belirterek "Böylesine anlamlı bir günde, yeni yasama yılını açmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi. Meclis'in açıldığı günden bu yana milletin üstün iradesinin, en büyük tecelli yeri olma özelliğini her zaman ve her şart altında koruduğunu ifade eden Toptan, ''Demokrasimizin, çağdaşlaşmanın, kalkınmanın en büyük itici gücü olan Yüce Meclisimiz, geçen 88 yıl içinde tüm sıkıntılı günlerden ülkemizi çıkarmış, her zaman yüksek sorumluluk bilinciyle hareket etmiştir. Bu nedenle, halkımızın her zaman umudu olmuştur. Aziz Atamız ve Birinci Başkanımız Atatürk'ün her zaman övündüğü ve övdüğü TBMM, bu dönemde de büyük hizmetler verecek, ülkemizin kalkınmasında ve demokrasimizin daha da gelişmesinde sarsılmaz bir güç kaynağı olmaya devam edecektir'' dedi.

Meclis'in Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmada, demokrasi ve özgürlükleri geliştirme yolunda bu dönemde de çok sayıda önemli düzenlemeyi yaşama geçireceğini ifade eden Toptan, hedefe ulaşmada yol ve haritalarının ise anayasada yazılı olan demokratik, laik, sosyal ve üniter yapılı demokratik cumhuriyet olduğunu söyledi. Toptan şunları söyledi:

"Meclisimizin bu anlayış içerisinde, sorunlara, ülkemizin ve milletimizin yararları doğrultusunda, en doğru ve gerçekçi çözümleri bulacağına yürekten inanıyorum. Çalışmalarımızı, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü ortamı içinde sürdüreceğimizden kuşku duymadım, şimdi de kuşku duymuyorum.''

-"AYNI GEMİDEYİZ"

Toptan, küresel krize de değindiği konuşmasında, dünya piyasalarını sarsan ekonomik krizin iyi değerlendirilmesi halinde bunun Türkiye için yeni fırsatlar sunabileceğini kaydetti. Toptan, ''Ülke içerisinde yaşanan tartışmalarla enerjimizin tümünü, bu yolda tüketmek yerine, bir taraftan dünya piyasalarını derinden etkileyen küresel krize karşı gerekli önlemleri almalı, diğer taraftan da bu ortamın sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Geçmişte yaşadığımız krizler sonrasında alınan yapısal tedbirler sayesinde ekonomik alt yapısı güçlenmiş, risklere karşı dayanıklı hale gelmiş olan ülkemizin bu belirsiz ortamdan başarıyla çıkacağına inancım tamdır. Birbirini tamamlayan güven ve istikrar ortamının bozulmaması, aksine güçlendirilmesi halinde inanıyorum ki; Türkiye bu süreç içerisinde kalkınmasına ivme kazandırabilecektir. Bunun için iktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum örgütleri ve tüm milletimizle aynı gemide yol alan herkesin birlik ve beraberlik içerisinde gayret göstermesine ihtiyacımız var. Herkesin bu konuda gerekli duyarlılığı gösterileceğinden kuşku duymuyorum.'' diye konuştu.

AB ile yürütülen müzakere sürecinin Türkiye'nin çağdaş, demokratik ve evrensel ideallere ulaşması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Toptan, Meclis'in Türkiye'de yaşanan değişim ve dönüşümün merkezi olduğunu, bugüne kadar tam üyelik yolunda üzerine düşen görevleri kararlılıkla yerine getirdiğini kaydetti. Meclis'in geçen yasama döneminde AB uyum yasaları başta olmak üzere, bir çok konuda işbirliği ve uzlaşma örnekleri vererek, başarılı çalışmalar ortaya koyduğunu, AB ile müzakere yolunu açtığını ifade eden Toptan, aynı işbirliği ve uzlaşmanın, içinde bulundukları dönemde de sağlanabileceği kanaatinde olduğunu dile getirdi.

-''TARTIŞMAKTAN KORKMAMALIYIZ''

İktidarı ve muhalefetiyle milletin sorunlarına çözüm bulmanın herkesin temel görevi olduğuna işaret eden Toptan, tartışmaktan korkulmaması gerektiğini söyledi. Toptan, ''Yeter ki, tartışmalarımızı demokratik olgunluk ve karşılıklı saygı sınırları içerisinde kullandığımız üsluba özen göstererek yapalım. Herkesin, yarın birbirinin yüzüne bakamayacak söz ve davranışlardan özenle kaçınması gerektiğini unutmamak gerekir diye düşünmekteyim.

'Farklılıklarımız, bizi, gerginlik ve kutuplaşma noktalarına götürmemelidir. Demokrasi, farklılıklarımızı hukuk zemininde koruyan ve bu farklılıkların bir zayıflık değil, zenginlik kaynağı olmasını sağlayan tek rejimdir. Herkesin birbirini kabul etmesi, anlaması, birbirine destek olması sayesinde Türkiye, toplumsal uzlaşmayı da bulacaktır. Demokrasinin güzelliği de budur. Demokrasimizi daha da kökleştirecek, Türkiye'yi aziz Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine taşıyacak çalışmaları uzlaşı içerisinde gerçekleştirmeliyiz. Bunu aydınlık yarınlarımız için başarmalıyız. Ben bunu başarabileceğimize yürekten inanıyorum.''diye konuştu.

Meclis'te yapılacak ortak çalışmaların milletin beklentilerini önemli ölçüde karşılayacağını vurgulayan Toptan, ''Eminim ki, gerçekleştireceğimiz çalışmalarla büyük Türk milletinin gönlünde eşsiz bir yer edineceğiz. Açılışı bayram gününe denk gelen yeni yasama yılında, çalışmalarımızın karşılıklı sevgi, saygı ve demokratik olgunluk içerisinde gerçekleşebilmesi hepimizin ortak arzusudur."dedi. (ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title