Haberler

Toptan, Suudi Arabistan Kralı ile Görüştü

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud ile Yaptığı Görüşmenin Ardından Bu Ülkede Faaliyet Gösteren Türk Yatırımcılara, "Ziraat Bankası Şubesi Birkaç Güne Kadar Suudi Arabistan'da Açılıyor" Müjdesini Verdi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud ile yaptığı görüşmenin ardından bu ülkede faaliyet gösteren Türk yatırımcılara, "Ziraat Bankası şubesi birkaç güne kadar Suudi Arabistan'da açılıyor" müjdesini verdi.

Toptan, görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlarken, programda olmamasına rağmen Kral ile görüştüğünü, görüşmenin çok yararlı olduğunu ifade etti. Toptan, "Dış ticaret hacmimizin 4 milyar dolara varması, buradaki müteahhitlik hizmetlerinin 3,5 milyar doları aşmış olması yeterli değildir. Burada bizim için önemli olan, yatırımcılarımız için çok önemli olan bir sorunun çözüleceği müjdesini verebilirim. Burada iş adamlarımız teminat mektubu almakta zorluklarla karşılaşıyordu. O nedenle Ziraat Bankası'nın Cidde'de bir şube açması öteden beri bizim talebimizdi. Türkiye olarak bunun birkaç gün içinde gerçekleşeceğini öğrendik. Bu bizim için ve yatırımcılar için çok önemli bir konu" dedi.

Türkiye'nin Irak ve Filistin konusundaki görüşlerinin büyük oranda Suudi Arabistan ile örtüştüğünü kaydeden Toptan, "Bunu bir kere daha teyit etmekten memnun olduk. Irak'ın siyasi, idari ve toprak bütünlüğünün korunması, Filistin sorununun barışçıl yolla çözülmesi konusunda Türkiye'nin tezlerini bir kez daha sayın Kral ile paylaşma ve teyit etme imkanı bulduk" diye konuştu.

Toptan, bu nedenlerle görüşmesinin olumlu ve yeterli olduğunu belirterek, bunun Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerine olumlu katkı yapacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title