Haberler

Toptan Kanadoğlu'nun Sözlerini Değerlendirdi

TBMM Başkanı Köksal Toptan, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun türban konusundaki sözlerini, "Türkiye fikir özgürlüğü olan bir ülke, herkes düşüncesini söyleyecek" şeklinde yorumladı.

TBMM Başkanı Toptan Türkiye Genç İşadamları Kongederasyonu 2. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'na katılmak üzere geldiği TOBB Genel Merkezi'nde gazetecilerin türbanla ilgili soruları üzerine, "Türbanla ilgili bir yorum yapmayacağımı söyledim" diye konuştu. Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun türbanla ilgili Anayasa değişikliğinin parti kapatma nedeni olacağı yönündeki ifadelerinin hatırlatılması üzerine Toptan, "Türkiye fikir özgürlüğü olan bir ülke, herkes düşüncesini söyleyecek.

Bundan daha doğal birşey olamaz" dedi.

Toptan, 'Kılık kıyafet tanımı Anayasa'da olmalı mı?' sorusuna ise "Bu konuda düşüncelerimi hep söyledim. Bu yorumu yapmam" karşığılını verdi.

Bu arada, TBMM Başkanı Toptan, Meclis'ten TOBB Binası'na kadar yürüyerek geldi. Trafik yoğun olduğu için yürümeyi tercih eden Toptan, Atatürk Bulvarı'ndan karşıya alt geçidi kullanarak geçti.

(ZÇ-MÜG-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title