Haberler

Toptan: Hem Pakistan Hem Türkiye, Terörle Mücadelesini Sürdürecek

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye ve Pakistan'ın, Hiç Taviz Vermeden, Yılgınlık Göstermeden, Terör Tamamen Yok Oluncaya Kadar, Terörle Mücadelesini Sürdüreceklerini Söyledi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye ve Pakistan'ın, hiç taviz vermeden, yılgınlık göstermeden, terör tamamen yok oluncaya kadar, terörle mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.

Toptan, Pakistan Başbakanı Seyid Yusuf Rıza Gilani'yi, TBMM'de kabul etti.

Toptan, kabulde yaptığı konuşmada, Gilani ve beraberindeki heyeti Meclis'te görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İki ülke arasında tarihi derinliği olan, kardeşlik derecesine yükselmiş ilişkiler olduğunu belirten Toptan, ''Pakistan'da olan her şeyi takip ediyoruz. Pakistanlı kardeşlerimiz üzüldükleri zaman biz de üzülüyoruz. Türk milleti, Pakistanlı kardeşlerimizin, Kurtuluş Savaşında yapmış oldukları yardımı hiçbir zaman unutmamış, unutmayacaktır. Onun için Pakistan'ın başı ağrısa, hemen oraya koşmak içimizden gelir'' diye konuştu.

TBMM Başkanı Toptan, Pakistan ve Türkiye'nin terörle mücadele ettiklerini,terörün küresel boyutları olduğunu bildiklerini ifade ederek, ''Ama hem Pakistan hem Türkiye, terörle mücadelesinde hiç taviz vermeden, hiç yılgınlık göstermeden, terör tamamen yok oluncaya kadar, bu mücadelesini sürdürecektir'' dedi.

Pakistan Başbakanı Seyid Yusuf Rıza Gilani de beraberindeki heyeti kabul ettiği için Toptan'a teşekkür etti.

''Burada olmak bizler çok büyük onur'' diyen Gilani, Türkiye ve Pakistan arasında dostluğu, ''eşsiz bir dostluk ve sonsuz bir ilişki'' olarak niteledi.

Gilani, Türkiye ile olan dayanışma ruhunu göstermek için geldiklerini ifade ederek, ''Özellikle ziyaretimizin, Cumhuriyet'in ilanının 85. yılının kutladığının şu günlere denk geliyor olması da bizleri çok mutlu ediyor. Sizlerle birlikte Cumhuriyet'in 85. yılını kutlamak için buradayız'' dedi.

''Terörle mücadelemiz devam edecek. Bunu, ortaklaşa sürdürmeliyiz'' diyen Gilani, terörü tamamıyla ortadan kaldıracak yolların bulunması gerektiğini söyledi.

Gilani, Pakistan'da 3.5 milyon mülteci bulunduğunu, bunun sıkıntı olduğunu belirterek, ''Dünyada şu anda bilinen en yüksek mülteci rakamı bu'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title