Haberler

Toptan'dan Gençlere: "Büyük Hayaller Kurun, Hayallerinizi Gerçekleştirmek İçin Çalışın"

Meclis Başkanı Köksal Toptan, 81 İl ve KKTC'den Gelen Gençlik Temsilcilerini Kabul Etti. Gençlere "Büyük Hayaller Kurun, Hayallerinize Kavuşmak İçin Çok Çalışın" Tavsiyesinde Bulunan Toptan, "Ben Köyden Çıkmış, İlkokula Köyde Başlamış, Orta Dereceli Bir Memurun Çocuğuyum.

Meclis Başkanı Köksal Toptan, gençlere "büyük hayaller kurun, hayallerinize kavuşmak için çok çalışın" tavsiyesinde bulundu. Toptan, "Ben köyden çıkmış, ilkokula köyde başlamış, orta dereceli bir memurun çocuğuyum. Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet beni nasıl Meclis Başkanlığı'na taşıdıysa sizi de hayallerinize mutlaka ulaştırır" diye konuştu.

Meclis Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu başkanlığındaki 81 il ve KKTC'den gelen gençlik temsilerini Meclis'te kabul etti. Meclis Tören Salonu'nda yapılan törende gençler adına Sakarya Gençlik İl Temsilcisi Burcu Büyükbayraktar konuşurken, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da yaptığı konuşmada, "gençler umudumuz ve istikbalimiz. Bütün çalışmalarımız onlar için" dedi.

Meclis Başkanı Köksal Toptan ise törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaklaşık 15 bin çocuğun TBMM'yi ziyaret ettiğini ve onlarla, Meclis'in kuruluş felsefesini konuştuklarını söyledi. Gençlere "bu meclis kurulurken destansı mücadeleler yaşanmıştır" diye seslenen Toptan, 1'nci Büyük Millet Meclisi'nin evlerden toplanan üç beş gaz lambası, bakkallardan toplanan defterler ve okullardan toplanan sobalarla çalıştığını hatırlattı. Toptan, "23 Nisan 1920'ye giden yolda devlet yoktu. İlk kez devletten önce Meclis kuruldu, bu dünyada ilk ve tekti. Öylesine bir Meclis dünyada yok, onun için gazi meclis unvanına sahip" dedi.

TBMM olarak 1'nci Büyük Millet Meclisi'nin yaptığı çalışmalara yenilerini eklediklerini söyleyen Toptan, "çok zor bir çağda yaşıyoruz. Acımasız bir rekabet var. Bizim yeni kuşaklarımıza daha çok çalışmak, becerilerini, birikimlerini hayata geçirecek bir altyapı imkanı sunmamız gerekiyor. Bunu yapmazsak çocuklarımızı imkanların daha iyi olduğu başka ülkelere kaçırırız" diye konuştu.

Türkiye'nin dünyanın en büyük 17'nci ekonomisine sahip olduğunu, bunun yıl sonunda 15'nci en büyük ekonomi olacağını kaydeden Toptan gençlere, "Türkiye'nin geleceği sizlersiniz. Amacımız size daha iyi bir Türkiye bırakmak. TBMM bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazırdır. Bunu görev biliyoruz" dedi. Gençlere "büyük hayaller kurmaları ve bu hayalleri yerine getirmek için çok çalışmaları"nı tavsiye eden Toptan, kendisinin köyden çıkmış, ilkokula köyde başlamış orta dereceli bir memurun çocuğu olduğunu belirterek "Atatürk'ün deyimiyle kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet beni nasıl Meclis Başkanlığı'na taşıdıysa sizi de hayallerinize mutlaka ulaştırır" dedi. Konuşmaların ardından gençlik temsilcileri getirdikleri hediyeleri Meclis Başkanı Toptan'a sundular.

(ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title