Haberler

Toptan'dan DTP'ye Sağduyu Çağrısı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün 'İfade Vermeye Gitmeyeceğiz' Açıklamasıyla İlgili Olarak, 'İyi Niyetle Olaya Yaklaşılması Halinde Çözüm Bulunabilir Diye Düşünüyorum. Burada Sadece Bir Taraftan, Birilerinden Gelişmeler Beklememek Lazım. Herkesin Olumlu Yaklaşması Lazım. Buna DTP'li Arkadaşlar da Dahil' Dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün ''ifade vermeye gitmeyeceğiz'' açıklamasıyla ilgili olarak, ''İyi niyetle olaya yaklaşılması halinde çözüm bulunabilir diye düşünüyorum. Burada sadece bir taraftan, birilerinden gelişmeler beklememek lazım. Herkesin olumlu yaklaşması lazım. Buna DTP'li arkadaşlar da dahil'' dedi.

Anayasa'nın 83. maddesi ve ona atıf yapılan 14. maddesiyle ilgili gelişmeler olduğunu anımsatan Toptan, şu anda Türkiye'nin görmeyi arzu etmediği olumsuz birtakım gelişmeler olmaması konusunda çaba sarf ettiklerini söyledi.

Çok önem taşıyan zaman ihtiyacının ilgili talimat mahkemesinin yardımıyla sağlandığını kaydeden Toptan, şöyle dedi:

''O nedenle bu süreç içerisinde herkesin el birliği içerisinde, iyi niyetle olaya yaklaşması halinde çözüm bulunabilir diye düşünüyorum. Ama burada sadece bir taraftan, birilerinden gelişmeler beklememek lazım. Herkesin olumlu yaklaşması lazım. Buna DTP'li arkadaşlar da dahil. Böyle olunca Türkiye'nin arzuladığı gelişmeleri yaşama imkanını hep beraber bulabiliriz.''

Bir gazetecinin, ''Sorun çözülebilir mi?'' şeklindeki sorusu üzerine de Toptan, ''Çözülmesini diliyoruz. Bu Anayasa'yı ben yapmadım. Bu Anayasa'ya ben oy da vermedim. Ama bir Anayasa var ortada. Şimdi bu Anayasa'nın 14. maddesindeki suçları kapsamış. Bu durumda dokunulmazlığı kapsam dışı bırakıyor. Milletvekili seçilmeden önce işlenmiş olması şartıyla. Böyle bir durumla karşı karşıyayız. Ben de burada bir çıkış yolu arıyorum. Herkes yardım ederse bir çıkış yolu bulunabilir'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title