Haberler

Toptan: "Cumhuriyetin Kazanımlarından Kimse Ödün Vermez"

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'de Kendine Özgü Bir Laiklik Anlayışı ve Uygulaması Bulunduğunu Belirterek, Bunun Tehlikeye Düşmesinin de Söz Konusu Olamayacağını Söyledi. Toptan, 'Herkes Emin Olmalıdır Ki Cumhuriyetin Kazanımlarından ve Niteliklerinden Hiç Kimse Ödün Vermez, Veremez' Dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'de kendine özgü bir laiklik anlayışı ve uygulaması bulunduğunu belirterek, bunun tehlikeye düşmesinin de söz konusu olamayacağını söyledi. Toptan, ''Herkes emin olmalıdır ki Cumhuriyetin kazanımlarından ve niteliklerinden hiç kimse ödün vermez, veremez'' dedi.

Tekirdağ İlköğretim Okulu ve İş Okulu açılışında soruları cevaplayan Toptan, gazetelerde ''17. maddede düzenleme olmazsa çarşaf da üniversitelere girer'' şeklinde değerlendirmelerin yer aldığını hatırlatması üzerine, konumu nedeniyle siyasi partiler arasındaki tartışmalara girmeyeceğini söyledi.

Toptan, bir gazetecinin ''Eski DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın yargılanması yönünde Danıştaydan karar çıktı. Bu dokunulmazlık dosyalarını akla getirdi. Çok sayıda dokunulmazlık dosyası olduğu belirtiliyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?'' şeklinde sorusu üzerine de şöyle konuştu:

''Bizim Anayasamızın, sistemimizin öngördüğü katı dokunulmazlığa taraftar değilim. Dünyada bizim gibi olan ülkeler var. Daha yumuşuk dokunulmazlığı uygulayan ülkeler var. Ben de orta yol bulunmasından yanayım. Her iddia ve suç için dokunulmazlık olmamalı diye düşünüyorum.''

TBMM Başkanı Toptan, bir gazetecinin ''Türban konusunun Avrupa ülkelerinde olumlu karşılanmadığını'' söylenmesi üzerine de aksi görüşte olanların da bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bunlar tartışılıyor. Tersini söyleyenler de var. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bir kararı var. Ben şahsen bunları fazla büyütmüyorum. Henüz bir düzenleme, hukuki bir netlik kazanmış değil. Türkiye bir hukuk devletidir. İkinci maddesinde ifade edildiği gibi demokratik, sosyal ve laik bir hukuk devletidir. Hiç kimsenin endişesi olmasın.''

Toptan, DTP milletvekillerinin sözleriyle ilgilisi soru üzerine ise herkesin düşüncesini söylemesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title