Haberler

Toprak, Çiftçi ile Barıştırılıyor

Bartın'da Yıllardır Ekilmeyen Araziler, Devletin Destekleri Sonucu Yeniden Çiftçi Tarafından Kullanılır Hale Getiriliyor.

Bartın'da yıllardır ekilmeyen araziler, devletin destekleri sonucu yeniden çiftçi tarafından kullanılır hale getiriliyor.

Bartın İl Tarım Müdürlüğü çilekçilik yapılan köylerde boş durumda bulunan arazilerin değerlendirilerek üretime katkı yapılmasını sağlamak amacıyla, çiftçilere destek oldu. Valilik kanalı ile köylülere 3 bin YTL değerinde damla sulama ile çalışan malçlı sistem hibe edildi. Çiftçi ve köylüyü toprak ile barıştırmak amacıyla yapılan proje kapmasında 10 aileye malçlı sistem verildi. Tarım teşvikinin artırılmasının hedeflendiği proje kapsamında çiftçiler haftada 100 kg. çilek üreterek, pazarda satışa sunuyor. Yılda 7 kez ürün veren ve her yıl üretimi daha da artıran malçlı sistem sayesinde Eylül ayında bile ürün elde ediliyor.

Valilik kanalıyla teşvik amacıyla kendisine proje desteği sağlanan Gürgenpınarı Köyünde çiftçilik yapan Erol Kurt, devletin toprak ile kendilerini barıştırdığını, çilek üreticiliğinde her yıl üretimin arttığını belirtti. Kurt, "Devletimiz tarım politikalarını destekliyor. Yaklaşık 3 bin YTL değerindeki malçlı sistem tarafımıza hibe edildi. Hiç bir ödemesi yok. Önce tedirgin olduk. Ama şimdi elde edilen sonuçlardan çok memnunuz. Haftanın iki günü 100 kg. çilek topluyor ve pazarda satıyoruz. Eylül ayının sonuna gelmemize rağmen halen çiçek açan çilekler var. Sanırım Ekim ayının ortalarına kadar bir kaç kez daha ürün toplayacağız. Bu sayede aile bütçemize önemli katkılar sağlanıyor" dedi.

(MAO-AK)

20.09.2007 17:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title