Haberler

Toprağın Verimi Bor Gübresiyle Artacak

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Balıkesir'in Bandırma İlçesine Yeni Kurduğu Fabrikada Üreteceği ve Toprağın Verimini Arttıran Bor Gübresini Gelecek Yıldan İtibaren Tüm Dünyaya Satacak.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Balıkesir'in Bandırma ilçesine yeni kurduğu fabrikada üreteceği ve toprağın verimini arttıran bor gübresini gelecek yıldan itibaren tüm dünyaya satacak.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları, 2008 yılından itibaren tüm dünyaya bor gübresi ihraç edecek. İşletme tarafından Bandırma'daki fabrikaların yanına yeni kurulan bor gübresi fabrikasının halen deneme çalışmasında olduğunu belirten Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları Müdürü Fahrettin Öztürk, fabrikada üretilecek olan bor gübresinin küresel ısınma sonucu topraklarında bor minerali eksikliği görülen ülkelerin ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Fabrikanın üretime geçmesiyle birlikte Türkiye'ye önemli miktarlarda döviz kazandıracağını kaydeden Müdür Öztürk, "Eti Madencilik, Bandırma'da 2.5 milyon dolarlık yatırım yapıp yılda 8 bin ton bor gübresi üretecek tesis kurdu. Fabrika halen deneme aşamasında. Üreteceğimiz bor gübrelerini dünya ülkelerine ihraç edip yılda 15 milyon dolar ciro elde etmeyi hedefliyoruz. Ülkemize döviz kazandıracağız. Dünyada en çok bor madeni Türkiye'de var. Bor madenleri Bandırma'daki fabrikalarımızda işleniyor. Yeni

tesisimizle bor medeninden bor gübresi elde edeceğiz. Bor gübresi zeytin, armut, elma, kiraz ağaçlarında daha çok ürün alınmasını sağlayacak. Domates, biber, şeker pancarı, üzüm bağlarında, mısır, havuç, buğday, arpa ve ayçiçek tarlalarında da gübre olarak kullanılacak. Daha iyi kaliteli ürün elde edilecek. Bor gübresi tüm dünyaca aranan gübre oldu" dedi.

(MY-MEY-MŞ-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title