Haberler

Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" Afyonkarahisar'da Devam Ediyor

Türk Kızılayı Derneği tarafından 2007 yılında başlatılan, “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi-Afet Zararlarını Azaltma Programı” uygulamasının Afyonkarahisar’da devam ettiği belirtildi.

Türk Kızılayı Derneği tarafından 2007 yılında başlatılan, "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi-Afet Zararlarını Azaltma Programı" uygulamasının Afyonkarahisar'da devam ettiği belirtildi.

Proje ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, projenin Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın paydaşlığında uygulanmaya devam ettiğini kaydetti. Danıştekin açıklamasında şunları söyledi:

"Afyonkarahisar'da proje kapsamına 2012 yılında kabettiğimiz saygı ve rahmetle andığımız Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın katılımıyla proje kapsamına alınmıştır. Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarını Azaltma Programı olarak proje kapsamında belirlenen öğretmen, din görevlisi, toplum destekli polis ve muhtarlarımızı afetlere hazırlıklı olma konusunda bilinçlendirmek ve halkımıza toplum liderleri vasıtasıyla ulaşmak amaçlanmaktadır. Bu kapsamda ilimizdeki her okuldan iki öğretmen, tüm din görevlileri ve tüm muhtarlara toplum liderliği eğitimi verilmektedir.

Eğitim seminerleri 2012 yılından bu yana Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi öncülüğünde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle ilk etapta öğretmenlerimize, 2014 yılında ise muhtarlarımıza verilmiştir. Bugün ise Afyon Müftülüğü toplantı salonunda din görevlilerine seminer verilmiştir. Bu eğitimlerle ilimiz genelinde yaklaşık olarak üç bin toplum liderine ulaşılması hedeflenmektedir. Toplumsal olarak afetlere hazırlıklı olmak ve afet zararlarını en aza indirmek konusunda bilinçlendirme çalışmalarının önemi ortadadır. Bu nedenle eğitim faaliyetleri tüm paydaşlarımızla beraber sürdürülecektir." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Türk Kızılayı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title