Haberler

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi İlhan: Kurallara uyarak 11 Mart öncesi yaptıklarımızı yapabiliriz

Güncelleme:

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi İlhan: Kurallara uyarak 11 Mart öncesi yaptıklarımızı yapabilirizSAĞLIK Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Kurallara uyarak 11 Mart öncesinde yaptıklarımızı yapmamızda bir engel yok.

Toplum Bilimleri Kurulu üyesi İlhan: Kurallara uyarak 11 Mart öncesi yaptıklarımızı yapabiliriz

SAĞLIK Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Kurallara uyarak 11 Mart öncesinde yaptıklarımızı yapmamızda bir engel yok. Dışarı çıkabiliriz, alışveriş merkezine gidebiliriz, arkadaşlarımızla bir arada olabiliriz. Yeter ki kuralları unutmayalım. Bunları yaparsak hem ruh sağlığımız daha iyi hal alacak hem virüsün bulaşını engelleyeceğiz" dedi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, toplumun bir bölümünün koronavirüs salgını nedeniyle kaygılar yaşadığını söyledi. Prof. Dr. İlhan, "Halen vaka sayımız 1000 ile 1500 arasında değişiyor. Bu da haliyle vatandaşlarımızın bir kısmında korku ve endişeye neden oluyor. Örneğin; hiç evden çıkmayan vatandaşlarımız var. Doğru yapıyorlar; ama fiziksel aktivite yönünden bir parça dışarı çıkmak, temiz hava almak da doğru bir yaklaşım. Ancak bir bölüm vatandaşlarımız da var ki açıkçası bunlar da koronavirüsü deyim yerindeyse hiç önemsemiyorlar. Hatta bunun varlığına inanmayan insanlar var" diye konuştu.

'KORONAVİRÜSTEN TOPLUMUN KESİMLERİ FARKLI ETKİLENDİ'

Prof. Dr. İlhan, toplumun bir kesiminin koronavirüs ile ilgili çeşitli komplo teorileri ürettiğini belirterek, "Diyorlar ki 'Koronavirüs üretilmiş bir şey, bana bulaşmaz, bana geçmez'. Bu nedenle toplumun bu kısmı eğer fazlaysa riskli. Çünkü virüsün varlığına inanmadıkları için ya da virüsün etkisinin geçtiğini düşündükleri için bizim her zaman söylediğimiz sosyal mesafe, maske ve hijyen önlemlerine uymuyorlar. Uymadıkları için de virüs hem kendilerine bulaşıyor hem çevrelerine bulaşıyor. ve bunların bir bölümünün içinde de hayatını kaybedenler oluyor. Bu nedenle de açıkçası koronavirüsten toplumun kesimleri farklı etkilendi" dedi.

'YETER Kİ KURALLARI UNUTMAYALIM'

Koronavirüs salgını nedeniyle evde kalmaktan dolayı birtakım sıkıntılar geliştiğini anlatan Prof. Dr. İlhan, şunları söyledi:

"Bu süreçte evde kalanların büyük bölümünü büyüklerimiz oluştururken bir kısmını da küçüklerimiz oluşturdu. Bunun yanı sıra dışarı çıksa da eski yaptıklarını şu an yapamadığından kaynaklanan insanların da bazı sıkıntıları oldu. Ama artık kontrollü yeni bir döneme girdik. Bizlerin aslında şu an sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyarak 11 Mart öncesinde yaptıklarımızı yapmamızda bir engel yok. Dışarı çıkabiliriz, alışveriş merkezine gidebiliriz, arkadaşlarımızla bir arada olabiliriz; ama yeter ki çok toplu olan yerlerde bulunmayalım. Bulunduğumuz yerlerde fiziksel mesafeye dikkat edelim ve el yıkama başta olmak üzere hijyen kurallarını unutmayalım. Bunları yaparsak hem ruh sağlığımız daha iyi bir hal alacak hem de aynı zamanda virüsün bulaşını engelleyeceğiz. Ayrıca yazın bitmesine de 2 ay kaldı ve bu 2 ay içinde bu kurallara uymamız halinde her gün yeni enfekte olarak açıklanan sayıyı 1000'in altına düşürüp, çok daha alt rakamlara getirmemiz mümkün olacaktır." GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR Kaan ULU/ANKARA, (DHA) -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Toplum Bilimleri Kurulu Mustafa Necmi İlhan Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title