Haberler

'' Toplu Telefon Açma'' Eylemi

Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, ''ifade özgürlüğüne engel yasa hükümlerinin kaldırılması'' istemiyle, Türkiye'de 24 ilde ve Berlin'de, 15 dakika süreyle cep telefonlarından milletvekillerini aradı.

Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, ''ifade özgürlüğüne engel yasa hükümlerinin kaldırılması'' istemiyle, Türkiye'de 24 ilde ve Berlin'de, 15 dakika süreyle cep telefonlarından milletvekillerini aradı.

''Toplu Telefon Açma'' eylemine Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde katılan Yazar Şanar Yurdatapan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünün, basında sansürün kaldırılışının yıldönümü olduğunu hatırlatarak, ''Bu tarih Türkiye'de her yıl 'Basın Bayramı' olarak buruk törenlerle kutlanıyor. Buruktu, bu yıl 'daha da buruk' olacak'' dedi.

Yurdatapan, bu günü değişik bir eylemle kutlamaya karar verdiklerini ve Türkiye'nin 24 ilinde 26 noktada ve Berlin'de, aynı saatte 15 dakika süreyle ifade özgürlüğüne engel yasa hükümlerinin kaldırılmasına destek istemek amacıyla milletvekillerini aradıklarını anlattı.

Aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği, Düşünce Suçuna Karşı Girişim, Helsinki Yurttaşlar Derneği, İnsan Hakları Derneği, KESK, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, 78'liler Vakfı, Demokratik Toplum Partisi, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi, Emeğin Partisi ve Sosyalist Demokrasi Partisinin yer aldığı kuruluşların temsilcilerinin 15 dakika süreyle bulundukları ilin milletvekillerini cep telefonlarından aradıklarını kaydeden Yurdatapan, ''Bulduğumuz milletvekilleri ile konuştuk, bulamadıklarımıza da SMS attık'' diye konuştu.

Yurdatapan, milletvekillerinden ''Türk Ceza Kanununun 301. maddesi ile Terörle Mücadele Yasası ve diğer yasalarda yer alan düşünce ve ifade özgürlüğüne engel maddelerin kaldırılmasını'' istediklerini dile getirerek, kendisinin de 10 İstanbul milletvekilini aradığını, çoğunun telefonlarını açmadığını söyledi.

Eyleme, Beyazıt Meydanı'nda, Yazar Abdurrahman Dilipak ile Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanı Mustafa Ercan katıldı.

Dilipak ve Ercan ile beraberindeki grup, cep telefonlarından milletvekillerini arayarak düşünce özgürlüğüne ilişkin taleplerini dile getirdiler.

İstanbul'da Kadıköy İskele Meydanı'nda da eyleme katılanlar oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title