Haberler

Kahramanmaraş'ta Toplu Taşıma Araçlarında '10 Numara Yağ' Denetimi

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta, son 6 ayda 124 kişinin hayatını kaybettiği 3 bin 238 otobüs kazası nedeniyle şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan araçlar, 6 birimden oluşan komisyon tarafından denetlendi. Araçların bakım ve donanımlarını kontrol eden komisyon görevlileri, ölçüm yapılan akaryakıt depolarında '10 numara yağ' testi yaptı.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe onayıyla oluşturulan, bünyesinde Trafik Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Maliye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, zabıta ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu görevlilerinin yer aldığı komisyon tarafından şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan araçlar denetlendi. Adana karayolunda düzenlenen denetimlerde durdurulan yolcu minibüsü ve otobüslerin evrakı incelendi, bakım ve donanımları kontrol edildi. Ekipler, araçların akaryakıt depolarından aldıkları numuneyi Ulusal Marker Kontrol Cihazı'nda test ederek yakıt standardını test etti.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, sürücüleri standart dışı yakıt kullanmamaları yönünde uyardı. Telli, halk arasında 10 numara yağ olarak bilinen yanıcı maddeleri yakıt olarak kullanan sürücülerin trafik kazaları sonrasında faciaya yol açtığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Son zamanlarda şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin karıştığı trafik kazalarında artışlar olduğu, bu kazalarda çok sayıda vatandaşlarımızın hayatını kaybettiği yada yaralandığı, hatta bu tür kazaların yangınla sonuçlananlarında maalesef elim kazalar meydana geldiğini söyleyebiliriz. Bu kapsamda gerek şehiriçi gerekse de şehirlerarası toplum taşım yapan araçların denetlenmesi zaruri hale gelmiştir. Kahramanmaraş'ta ilk olarak bu denetimleri yapmaktayız. Bu denetimleri özellikle şehirlerarası yolcu taşımaları yapan otobüslerin yetki, izin belgelerinin olup olmadığı, sürücülerin uykusuz araç kullanmamaları gerektiği, tapografların geçerli olması gibi sonuca ulaşacak denetimlere başladık. Bazı otobüslerde 10 numara yağ denilen yanıcı maddeler yakıt olarak kullanılmaktadır. Bu parlayıcı madde nedeniyle kaza sonrası kısa sürede yangın meydana gelebiliyor. Dolayısıyla yolcu taşıyan bu araçlarda yangın sonrasında maalesef ortaya acı tablolar çıkabiliyor. Temel amaç burada şehiriçi ve şehirlerarası yolcu otobüslerin güvenli kullanımını sağlamak ve kullandıkları yakıtların standart hale getirip olası kazalarda yaralama ve ölümlerin önüne geçmektir."

6 AYDA 124 KİŞİ ÖLDÜ

Bu arada Kahramanmaraş Valiliği'nden yapılan açıklamada kentte son 6 ayda meydana gelen 3 bin 238 otobüs kazasında 124 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Valilik internet sitesinden yapılan açıklamada bulunduğumuz yılın ilk 6 ayında meydana gelen 3 bin 238 otobüs kazasının meydana geldiği ve bu kazalarda 124 kişinin öldüğü, 7 bin 781 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Açıklamada, kazaların yüzde 24'ünün ise yanma sonucu meydana geldiği ifade edildi. - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Şükrü Kocatepe Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title