Haberler

Toplu Balık Ölümleri - Kütahya

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde köylüler, toplu balık ölümlerine tepki gösterdi.

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde köylüler, toplu balık ölümlerine tepki gösterdi.

Önceki gün, Güneyköy yakınlarındaki Güneyköy Deresi'nde yaşanan toplu balık ölümleri nedeniyle çevre köylerden gelen çok sayıda vatandaş dere kenarında toplanıp kirliliği protesto etti.

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, burada yaptığı konuşmada, toplu balık ölümlerinin bölgede faaliyet gösteren bir hidroelektrik santralindeki havuzlardan kaynaklandığı değerlendirmesinde bulundu.

Hidroelektrik santralin havuzlarındaki kirli sular ile bölgedeki termik santralden gelen suların balıkları telef ettiğini ifade eden Ertürk, şunları kaydetti:

"Burası Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu topraklar ve burası bir yaylak. Türkiye'nin her yerinden buraya gelen insanlar var. Hafta sonu ziyaretçilerini bu pis su nedeniyle buradan ürküttük. Şimdi o insanlar buraya şüpheyle gelecek. Yazık değil mi? Birkaç şirket sahibinin sorumsuzluğu yüzünden ne hale geldi. Tertemiz akan deremiz birden simsiyah oldu. Binlerce balığımız öldü. Sadece balıkların ölümüyle kalmadı, hayvanlar da bu dereden su içiyordu. Şimdi herkes tedirgin. Bahçelerine su götüremiyor. Analizler sonucunda inşallah sudan kimyasal çıkmaz da sadece kömür tozuyla geçer. Eğer kimyasal varsa bu sorumsuzluğu yapanlar cezalandırılmalı."

Köy sakinlerinden Şerife Bahadır da ölen balıkların hesabının sorulması gerektiğini dile getirerek, "Deremizi mahvettiler. Bunu yapanlar bulunsun. Derelerimizin güzelliği gitti. Biz bu dere ile bahçeleri suluyoruz. Buralar resmen katlediliyor." dedi.

Bölgede hayvanlarını otlatan Şerife Karaca, balık ölümleri nedeniyle dereden hayvanlarına su içirmekten korktuklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Domaniç Kütahya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title