Haberler

Toplanan Verginin Yüzde 22'si Büyük Mükelleflerden

İstanbul Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı Bülent Sarıgül, “Türkiye’den toplanan vergilerin yüzde 22 civarında bir rakamını 800 mükelleften alıyoruz” dedi.

İstanbul Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı Bülent Sarıgül, " Türkiye'den toplanan vergilerin yüzde 22 civarında bir rakamını 800 mükelleften alıyoruz" dedi.

İstanbul Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı Bülent Sarıgül, Galatasaray Üniversitesi'nde düzenlenen 'Vergi Suçları' başlıklı panelde konuştu.

'Vergi Suçları' başlıklı panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı Bülent Sarıgül'ün yanı sıra İstanbul 9'uncu Vergi Mahkemesi Başkanı Bülent Dağ, İVM (İstanbul Vergi Merkezi) Başkanı Prof. Dr. Hakan Üzeltürk, Eski Vergi Konseyi Başkanı Mustafa Uysal, eski Danıştay Başsavcısı Turgut Candan ve Sorbonne Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ludovic Ayrault katıldı.

"Türkiye'den toplanan vergilerin yüzde 22 civarında bir rakamını 800 mükelleften alıyoruz"

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi'nin 2007 yılında 500 mükellef ile faaliyete geçtiğini ve şuan 800 civarında mükellef olduğunu ifade eden Başkan Bülent Sarıgül, "Türkiye'den toplanan vergilerin yüzde 22 civarında bir rakamını 800 mükelleften alıyoruz. Vergi daireleri tarafından toplanan vergilerle kıyasladığımızda da bu yüzde 25'in üzerine çıkabiliyor. Burada sadece kurumlar vergisi değil bütün vergiler var" dedi.

"Kaçakçılık suçları ve cezaları bizim pratikte en fazla uğraştığımız şeyler"

Vergi suçlarının, Vergi Usül Kanunu ile düzenlendiğini belirten İstanbul Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı Bülent Sarıgül, dairenin en çok uğraştığı konuları sıralayarak, "Kaçakçılık suçları ve cezaları bizim pratikte en fazla uğraştığımız şeyler. Bunlar tutulması ve saklanması gereken defter ve belgelerle alakalıdır. Bunlar muhasebe hilesi yapmak, defter ve belgeleri tahrif etmek, istendiğinde varlığı belli olan defter ve belgeleri gizlemek ve sahte belge, muhteviyat itibarıyla yanıltıcı belge kullanmak. Bunlar 359'un birinci bölümünde sayılan suç tipleridir ve bunlara hapis cezası öngörülmüştür" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title