Haberler

Topladığı ağaç köklerini sanat eserine dönüştürüyor

Güncelleme:

ELAZIĞ'ın Palu ilçesinde Murat Bahçeci, 10 yıldır dere ve nehir yataklarından topladığı ağaç köklerini sanat eserine dönüştürüyor.

ELAZIĞ'ın Palu ilçesinde Murat Bahçeci, 10 yıldır dere ve nehir yataklarından topladığı ağaç köklerini sanat eserine dönüştürüyor. Şimdiye kadar 1000 eser üreten Bahçeci'nin hedefi atölyesini büyütüp halka ücretsiz eğitim vererek hobi kazandırmak olduğunu ifade ederek, "Deneme yanılma yöntemi ile öğrendiğim için belli bir zaman sonra öğretebilecek seviyeye geldiğimi düşünüyorum. Bu açıdan öğrenmek isteyen kişilere ücretsiz kurs imkanı da sunuyorum" dedi.

Palu ilçesine bağlı Beyhan Beldesi'nde zabıta memuru olarak çalışan 2 çocuk babası Murat Bahçeci (43), işinden arta kalan zamanlarda dere ve nehir yataklarında ağaç kökü topluyor. Daha sonra topladığı ağaç köklerini atölyesinde yapıştırma, kesme ve zımparalama gibi işlemlerden geçirerek sanat eserine dönüştürüyor. İlk başlarda küçüp çaplarda soyut eserler yapan Bahçeci, kendini geliştirmesiyle gerçek boyutlarda at, geyik ve son olarak 'Groot' adlı bir film kahramanını yaptı. 10 yılda bin eser yapan Bahçeci, toplam 5 sergide bir araya getirdi. Ailesinden de destek alan Bahçeci'nin hedefi atölyesini büyütüp vatandaşlara ücretsiz olarak öğreterek hobi kazandırmak.

ÖĞRENMEK İSTEYEN KİŞİLERE ÜCRETSİZ KURS

10 yıldır ağaç köklerinden figürler yaptığını belirten Bahçeci, "Bu figürleri dere ve nehir kenarlarındaki malzemeleri kullanarak yapıyorum. Birkaç defa kişisel sergi açtım ve kurumların düzenlediği sergilere katıldım. Olumlu tepkiler aldım. Palu ilçesinde de bir atölye açıp halkın beğenisine sunarak hem yaptığım ürünleri görmelerini hem de yapmak isteyenlere ücretsiz kurs verermek istiyorum. Bu tarz figürlere başlayalı 10 yıl oldu. Yaklaşık 1000'e yakın eserim oldu. İlk başta soyut figürlerden başladım. Zamanla tecrübe kazandıktan sonra büyük figürler yaptım. 'Groot' adlı bir film kahramanını gerçek boyutlu olarak yaptım. Taştan oyarak yaptığım rölyef çalışmalarım da var. Maket gemi, maket ev, naht gibi eserler de yaptım. Deneme yanılma yöntemiyle öğrendiğim için belli bir zaman sonra öğretebilecek seviyeye geldiğimi düşünüyorum. Bu açıdan öğrenmek isteyen kişilere ücretsiz kurs imkanı da sunuyorum" dedi.

Murat Bahçeci'nin oğlu Kürşat Bahçeci ise ailecek sanatla ilgilendiklerini ifade ederek, "Sanata aşığız ve sanat eserleri çıkarmaya çalışıyoruz. Bu eserleri ağaç köklerinden yapıyoruz. Dağda, bayırda, dere kenarında, nereye gitsek bir ağaç kökü görsek hemen alıp eve getiriyoruz. Onu neye dönüştürebiliriz diye konuşup eser çıkarıyoruz. Ben de güzel sanatlar öğrencisiyim. Her yaşa uygun eserler çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zabıta Palu Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title