Haberler

Topçu: 'Önce Allah Var, Sonra Türkiye Devleti ve Milleti Var'

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun ağlaması Yaralı bir yaşındaki çocuk Taqa Yaşar Abbas Albayati detay görüntüsü Yalçın Topçu'nun yaralı çocuğun yanından ayrılıyor Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun yaralılara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını iletmesi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun yaralıya çikolata ikramı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun, salona gelmesi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun basın toplantısı DAEŞ'in Tazehurmatu'ya kimyasal saldırısı... Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu: Bu Medeniyet Coğrafyamızın üzerinde yaşayan her bir kardeşimizin üzerinde önce Allah var, sonra Türkiye Devleti ve milleti var. . Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu: ve buradan küresel güçlere de sesleniyorum: bizim medeniyet coğrafyamızda düşündüğünüz ameliyatı, ay yıldızsız yapamayacaksınız. ANKARA(A.A) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Irak'ın Kerkük İli Tazehurmatu Şehrinde kimyasal saldırıya maruz kalan Türkmenleri Ankara'nın Polatlı ilçesinde ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun ağlaması

Yaralı bir yaşındaki çocuk Taqa Yaşar Abbas Albayati detay görüntüsü

Yalçın Topçu'nun yaralı çocuğun yanından ayrılıyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun yaralılara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını iletmesi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun yaralıya çikolata ikramı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun, salona gelmesi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun basın toplantısı DAEŞ'in Tazehurmatu'ya kimyasal saldırısı…

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu: Bu Medeniyet Coğrafyamızın üzerinde yaşayan her bir kardeşimizin üzerinde önce Allah var, sonra Türkiye Devleti ve milleti var. .

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu: ve buradan küresel güçlere de sesleniyorum: bizim medeniyet coğrafyamızda düşündüğünüz ameliyatı, ay yıldızsız yapamayacaksınız.

ANKARA(A.A) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Irak'ın Kerkük İli Tazehurmatu Şehrinde kimyasal saldırıya maruz kalan Türkmenleri Ankara'nın Polatlı ilçesinde ziyaret etti.

Polatlı Devlet Hastanesinde tedavi gören Kerkük Tazehurmatu Türkmenlerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, " Biz burada bir kere daha şunu söylüyoruz: Bizim Medeniyet coğrafyamızın derdi sıkıntısı, tasası, eziyeti, cefası, Ankara'nın meselesidir. Ankara, Şam'dan da Bağdat'tan da Doğu Türkistan'dan da Çeçenistan'dan d, Kırım'dan da, velhasılı Adriyatik'ten Çin Seddine bu coğrafyadaki bütün kardeşlerimizden sorumludur. ve sorumluluğunun gereğini yapıyor. Yapmaya da devam ediyor.

Ve buradan küresel güçlere de sesleniyorum: bizim medeniyet coğrafyamızda düşündüğünüz ameliyatı, ay yıldızsız yapamayacaksınız.

Bu çerçevede tekrar Pakistan'a geçmiş olsun diyorum. Şam'a, Kerkük'e geçmiş olsun diyorum. Bağdat'a geçmiş olsun diyorum. Bayır Bucak'taki kahraman kardeşlerimizi buradan, bütün Türk İslam Dünyası adına selamlıyorum. Kerkük'te Bağdat'taki kardeşlerimizi selamlıyorum. ve Allah'ın izniyle hiç endişe etmesinler. Bu Medeniyet Coğrafyamızın üzerinde yaşayan her bir kardeşimizin üzerinde önce Allah var, sonra Türkiye Devleti ve milleti var" dedi.

Topçu şunları söyledi: " Bütün medeniyet coğrafyasında Pakistan'dan Kosova'ya Sudan'dan, Somali'den, Kafkaslara, Yemen'den Şam'a Bağdat'a kadar, Doğu Türkistan'a, Çeçenistan'a nerede bir kardeşimizi var sa onlara sahip önce Allah, Sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti, biz onlarla kalubela'da kardeştik –İnşallahu Teala- devlet ve Millet olarak kıyamete kadar bir ve beraber olacağız.

Her milletin bariz özellikleri vardır. Bizim milletimizin özelliği ahlaktır, diğerkamlıktır. Dara düşene bizim milletimiz, el uzatır. Bir kırık ekmeği bile olsa onu böler.

Şuanda ülkemizde 3 milyona yakın kardeşimiz var: Kürt, Türkmen, Arap, Yezidi. Bunlar dün ecdadımızın güvenlik şemsiyesi altındaydı. Bizim ecdadımız bu coğrafyada yaşayan kardeşlerimize güvenliği, özgürlüğü, refahı ve adaleti getirdi.

Küresel güçler geldi, bu coğrafyayı cetvellerle böldüler. Yüz yıldır bu coğrafyada kan ve gözyaşı var.

Bu kanı ve gözyaşını Arap'tan, Türkmen'den, Ezidi'den, Kürt'ten hepsinden görmemiz mümkün.

Bunun için öncelikle tabi ki benim milleti vahide diye ifade ettiğim bu millet, Türküyle, Kürd'üyle, Arab'ıyla ayağa kalkacak. Geçmişte olduğu gibi yine el ele omuz omuza olacak. Malazgirt'te nasıl bir araya geldiysek, yine bir araya geleceğiz. Kudüs'te nasıl biraya geldiysek yine biraraya geleceğiz. Çanakkale'de nasıl biraya geldiysek yine bir araya geleceğiz.

Ve Allah'ın izniyle o zaman bu kanın gözyaşının, 'ahın, Vahın' önünü alacağız, inşallah hep beraber. Bu günlerde yakındır inşallah.

Bu bilinçlenme bu şuur hızla yayılmaktadır.

Burada sayın Cumhurbaşkanımızın yaralı kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerini ve selamlarını getirdim. Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi Mensubu milletimizin mensubu sayın Milletvekili Metin Gündoğdu beyle burada Devletin ve Milletin bu kardeşlerimizin medeniyet coğrafyamızda diken kimilerine batar sa o kardeşimizin yanında olduğumuz için bu gün buradayız.

Aynı zamanda Azerbaycanımızın milli kahramanı ibad Hüseyni de burada…"

Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ile Kerkük Tazehurmatu'da DAİŞ'in yaptığı kimyasal saldırıdan zarar gören yaralıları ziyaret eden Yalçın Topçu, Polatlı devlet hastanesinde annesiyle birlikte tedavi gören 1 yaşındaki Taqa Yaşar Abbas Albayati'yi görünce duygularına hakim olamadı. Yalçın topçu bebeğin yanı başında birsüre göz yaşı döktü.

Irak Tazehurmatu'dan gelen yaralar Türkiye'nin kendilerine sahip çıktığını ve iyi bakıldıklarını ifade ettiler.

Kaynak: AA / Güncel

Yalçın Topçu Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title