Haberler

Topbaş: "Trafik Denetleme Yetkisi Yerelleşmeli"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Trafik Denetleme Yetkisinin Yerelleşmesinden Yana Olduklarını ve İstanbul'un Trafiğini Yönetmeye Hazırlandıklarını Söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, trafik denetleme yetkisinin yerelleşmesinden yana olduklarını ve İstanbul'un trafiğini yönetmeye hazırlandıklarını söyledi.

Topbaş, belediyenin Merter'deki binasına kurulan ''Trafik Kontrol Merkezi''nin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında, İstanbul'un en önemli sorununun trafik olduğunu ifade etti.

''Trafik denetleme yetkisinin yerelleşmesinden yanayız'' diye konuşan Topbaş, bu konuya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun da olumlu baktığını, konuya ilişkin yasal düzenlemenin de Meclis'ten çıkacağını umduklarını anlattı.

Trafik kameralarıyla trafiğin yoğunluğunu, akışkanlığını, kural ihlali yapan araçları belirleyeceklerini anlatan Topbaş, ölçüm sistemiyle de ana arterlerdeki hareketliliği tespit ettiklerini ve mesaj panolarıyla durumun araç sürücülerine bildirileceğini dile getirdi.

Belediye elemanlarınca hazırlanan sisteme de dikkati çeken Topbaş, ''Hazırlanan sistemle cep telefonları ekranlarından trafik yoğunluğunu görme imkanı getirildi. İsteyen herkes cep telefonundan bulunduğu noktayı kodlayıp, gitmek istediği yeri belirtecek. Sistem 1-2 ay içinde İstanbulluların hizmetine girecek'' diye konuştu.

Topbaş, yanlış park ve şerit ihlali gibi durumlarda da yapılan fotoğraflı tespitlerin ilgili yerlere iletileceğini kaydetti.

Kadir Topbaş, yaya ya da araç yoğunluğuna göre ışık sürelerinin değiştirileceğini anlattı.

İstanbul'un trafiğini yönetmeye hazır olduklarını belirten Topbaş, ''Şu ana kadar 70-80 milyon dolar harcandı'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title