Haberler

Topbaş'tan Haliç'te Yaşanan Balık Ölümleriyle İlgili Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç'te Yaşanan Balık Ölümleriyle İlgili Çalışmaların Başlatıldığını Belirterek Vatandaşlara Çağrıda Bulundu. Topbaş, "Bu Çevreye Duyarlı Olmayan ve Çevre Hakkında Yanlış Yapanları Mutlaka İhbar Etsinler" Dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç'te yaşanan balık ölümleriyle ilgili çalışmaların başlatıldığını belirterek vatandaşlara çağrıda bulundu. Topbaş, "Bu çevreye duyarlı olmayan ve çevre hakkında yanlış yapanları mutlaka ihbar etsinler" dedi.

Haliç'te düzenlenen Kürek Yarışları'nda dereceye girenlerine ödüllerini veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç'te yaşanan balık ölümleriyle ilgili İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Sorunun bazı deşarjlardan çıkan zehirli atıklar ya da çevrede dışından getirilerek atılan maddelerden kaynaklanabileceğini ifade eden Topbaş, "Konuyla ilgili Çevre Daire Başkanlığı ciddi bir çalışma yapmakta. Geçmişte, 'Haliç artık kurtarılamaz, toprak doldurularak bölge parkı yapılması gerekir'

diye söylenirken, büyük bir çalışma sonucunda bugün artık hiçbir kokuya rastlamadan bu güzelliği yaşıyoruz. Bu güzelliğe kast edenler, maalesef çevreyi kirletenler, ufacık menfaatleri karşılığında çevreye karşı duyarsız olanların getirdiği bu tip olumsuzluklar var. Tabi ki mutlaka tespit edildiğince cezasız kalmaz" dedi.

Gereken çalışmaların yapıldığını belirten Topbaş, İl Sağlık Müdürlüğü ile Çevre Daire Başkanlığı'nın koordineli çalışacağını ve İSKİ'nin de konu üzerinde çalıştığını söyledi. Vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Topbaş, "Ben buradan şunu rica ediyorum; bu çevreye duyarlı olmayan ve çevre hakkında yanlış yapanları mutlaka ihbar etsinler. Yarınlarımızı karartıyorlar. Arıtma tesisi kurmadıkları için, belki cüzi maliyetlere katlanmadıkları için bu olumsuzlukları yansıtıyorlar ve hayata, doğaya kast ediyorlar"

diye konuştu.

Topbaş, ayrıca Haliç'te bulunan ölü balıkların toplatılmasıyla ilgili olarak da "Balıklar tabi ki toplanacak. Balıklar zehirli atıklar sebebiyle ölmüşse, o balıkları yiyecek olan diğer canlılara da bu sirayet eder" şeklinde konuştu.

(HD-ED-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title