Haberler

Topbaş, Taksim-şişhane Metro Hattını Gezdi - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: - ''taksim-şişhane Arasındaki Bölümü 1 Yıl İçinde Bitirmeyi Planlıyoruz''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim-Şişhane arasındaki metro hattını 1 yıl içinde tamamlamayı planladıklarını, böylece iki nokta arasındaki yolculuk süresinin 2.5 dakikaya ineceğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim-Şişhane arasındaki metro hattını 1 yıl içinde tamamlamayı planladıklarını, böylece iki nokta arasındaki yolculuk süresinin 2.5 dakikaya ineceğini bildirdi.

Topbaş, basın mensuplarıyla birlikte Taksim-Şişhane metro hattı tünelini gezerek incelemelerde bulundu.

Galatasaray'daki yaklaşım tünelinden başlayan gezi sırasında açıklamalarda da bulunan Topbaş, 200 metrelik bu tüneli hafriyatları taşımak için araçların kullandığını söyledi. Topbaş, metro devreye girdiğinde bu tüneli sanat galerisi gibi farklı şekilde değerlendirmeyi düşündüklerini ifade etti.

Taksim-Yenikapı arasında geliş ve gidişlerin ayrı ayrı birer tünelden yapılacağını kaydeden Topbaş, her 200 metrede geliş ve gidiş tünellerini birbirine bağlayan köprüler olacağını söyledi. Toplam 2 bin 600 metreden oluşan Taksim-Şişhane arasındaki tünellerin yüzde 98'inin, Şişhane-Yenikapı arasının da yüzde 92'sinin tamamlandığını belirten Topbaş, şunları söyledi:

''Taksim-Şişhane arasındaki bölümü 1 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. Böylece Taksim-Şişhane arası 2.5 dakika olacak. 2009 yılına kadar da Yenikapı'ya ulaşmayı planlıyoruz. Haliç'i Mimar Sinan Köprüsü ile geçeceğiz. Sondaj çalışmaları tamamlandı. Hedefimiz Ayazağa'dan Yenikapı'ya ulaşmak. Taksim-Yenikapı arasındaki 5 bin 200 metrelik metro hattının maliyeti elektromekanik sistem ve 92 vagonla birlikte 420 milyon dolar. Bu hatla saatte tek yönde 60 bin yolcu taşınabilecek.''

Yerin 30 metre altında süren çalışmalar esnasında 40 bin kamyon hafriyat yapıldığına işaret eden Topbaş, ''Kent ciddi bir şantiye havasında. Yerin altında çok yoğun bir çalışma var. Bunu kimse görmüyor, hissetmiyor. Şu an üstümüzden yayalar, araçlar geçerken, altta insanlar 3 vardiya şeklinde 24 saat çalışıyor'' diye konuştu.

Darüşşafaka (Ayazağa)-Yenikapı metro hattının tamamlanmasıyla yolculuk süresinin 28 dakikaya ineceğini dile getiren Topbaş, kaynakların yüzde 65'ini ulaşıma ayırdıklarını sözlerine ekledi.

-SORULAR-

Çıkışta basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Topbaş, tek bilet uygulamasının bir devrim olduğunu söyledi. Akbil fiyatlarının 85 YTL'den 100 YTL'ye çıkarılmasının zam şeklinde algılandığını kaydeden Topbaş, ''Ancak tek bilete 200 kullanım hakkı verdik. Bu da 50 YKR'ye geliyor. Böyle bakınca bu ucuzlama anlamına geliyor. Ayrıca tek biletle vatandaş özel sektörün işlettiği motorlardan bile faydalanabiliyor. Ayrıca biz özel sektöre kişi başına ekstra 40 YKR ödüyoruz'' dedi.

Topbaş, Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda kaldırım yapımında kullanılan kum yığınının motosikletli iki kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına neden olduğunun hatırlatılması üzerine, olayın Cumhuriyet Savcılığına intikal ettiğini söyledi.

Kent şantiyeciliğinde dağ başında olduğu gibi çalışılamayacağını vurgulayan Topbaş, İhale Yasası nedeniyle müteahhitleri kendilerinin seçemediğini, bazı müteahhitlerin aldıkları işleri başkasına devrederek para kazandığını anlattı.

Topbaş, ''İş sonunda ameleye kalıyor. İstiyoruz ki getirelim bir uluslararası firma, Türk partneriyle birlikte. Gelsinler nasıl çalışıldığını göstersinler. İşini iyi yapmayanlar da adam gibi işin nasıl yapıldığını görsün'' diye konuştu.

-DAMALI TAKSİ-

Bir başka soru üzerine de Topbaş, damalı taksi projesini belirli bir noktaya getirdiklerini ve bu taksilerin önümüzdeki yıl devreye gireceğini ifade etti.

Kadir Topbaş, ''Araçlara dama koymak suretiyle veya başka bir işaretle yüzde 5-10 oranında farklı fiyat uygulamasıyla adeta vatandaşı tercihe bırakmak ve bir rekabet oluşturmak hedefimiz. Yani 10 YTL ücret ödeyen bir müşteri 11-12 YTL verdiği zaman biraz daha üst düzey kalitede bir hizmet almış olacak'' diye konuştu.

Üretici firmaların bu konuda kendilerinden zaman istediğini belirten Topbaş, ''Avrupa standartlarında özellikle Londra taksileri gibi hacim genişliği ve mekan rahatlığını getirecek, müşteri rahatlığını ön plana çıkartan, şoför esnafının da güvenliğini sağlayacak bir sistemi oluşturacak araçları tercih ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title