Haberler

Topbaş, İtfaiye Persoleniyle Bayramlaştı

İtfaiye personeliyle bayramlaşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKOM yakınlarındaki bir arazide itfaiyecilere toplu konut yapmak için ön çalışma yaptıklarını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bayramda da görev başında olan zabıta ve itfaiye personelini görev yerlerinde ziyaret ederek bayramlaştı. İlk olarak Edirnekapı'daki Zabıta Müdürlüğü Kompleksi'ne giden Başkan Kadir Topbaş, personelin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti. Kadir Topbaş, "Ailenizle, dostlarınızla birlikte mutlu, huzurlu bir bayram geçirmenizi diliyorum. İnşallah gelecek Ramazan'a birlikte kavuşuruz ve bu güzellikleri yine birlikte yaşarız. İnşallah ülkemizin yaşadığı sıkıntılar

geride kalır, kan ve gözyaşı olmaz. Çünkü bayramlar sevgi ve hoşgörünün doruğa çıkması, insanların paylaşması anlamına gelmektedir. Dini ve milli bayramlar toplumumuzun temel harçlarıdır" diye konuştu.

İstanbul'da Ramazanlar'ın ve bayramların farklı bir lezzete yaşandığına dikkat çeken Başkan Topbaş, İstanbullular'ın Ramazan boyunca birçok meydanda, çadırlarda ve tarihsel mekanlarda bir araya gelerek paylaşma, birbirlerini anlama ve birbirine tahammül etme imkanı bulduğunu söyledi. Bayramla birlikte yağmurun da gelmesinin bayrama bir ikinci bayram sevinci kattığını vurgulayan Topbaş, zabıta personeline şöyle seslendi:

"Sizler belediyemizin kolluk gücü olarak bayram ve tatil demeden çalışmaktasınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir aileyiz. Bütün arzumuz İstanbul'un kendisine yakışır şekilde gelişme göstermesi ve İstanbulluların rahat etmesidir. Her biriniz belediyeyi ve beni temsil ediyorsunuz. Bir personelin hatası belediyeye kesilir. Başarınız ve başarısızlığınız bize de yansır. İnanıyorum ki beraberce fedakarlıklarımızı ortaya koyarak bu şehre hizmet etmenin gururunu taşıyoruz.

Sizlerden isteğim şu. Kolluk gücü olarak görev yapıyorsunuz. Vatandaş bilmeyebilir, yanlış yapabilir. Onları ezmek yok etmek değil, onlara destek olmak her şeyden önce doğruyu öğretmek zorundasınız. İnsan her şeyi affeder, adam yerine konulmamayı affetmez. Biz vatandaşlarımız adına görev yapıyoruz. Bu nedenle vatandaşların durumunu anlamaya çalışarak insani davranışlar sergilemeliyiz. Sevecen olmak, doğruları anlatmak lazım. Israrla yanlış yapanlara da pabuç bırakmazsınız".

İTFAİYE ÇALIŞANLARINA KONUT MÜJDESİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, daha sonra İtfaiye Daire Başkanlığı'nın Yıldız Parkı'ndaki Beşiktaş Ekipler Amirliği'ne geçerek buradaki personelin bayramlarını tebrik etti. Başkan Kadir Topbaş, burada yaptığı konuşmada 3.5 yılda itfaiyeye çok ciddi araç gereç alımları yaparak İstanbul İtfaiyesi'ni modern bir hale getirdiklerini hatırlattı ve "Dünyada en iyi araçlar nerdeyse onu getirmeye çalıştık. Şehrimizde acil refleksler çok güçlü olsun, bir afet sırasında en hızlı şekilde ulaşabilelim

diye. Çoğunlukla kendi yağımızla kavrularak bu şehre kendi kaynaklarımızla hizmet vermeye çalışıyoruz. Daha önce maaşları ödeyemeyen belediye, 3.5 yılda İstanbul'a 15 milyar YTL yatırım yaptı. Sadece ulaşımda 2012 yılına kadar da 22.5 milyar YTL yatırım yapma hedefi koyduk. Demek ki imkanlar iyi kullanıldığında hizmet ediliyormuş" diye konuştu.

İtfaiyecilerin görevlerinin çok önemli olduğunu ve büyük fedakarlık gerektirdiğini dile getiren Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görev yaparken hayatını kaybeden itfaiyecilerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Hayatını feda edecek kadar büyük bir azimle işini yapan sizlerin böyle bir sıkıntıya düşmemenizi diliyorum. Yaptığınız önemli görev nedeniyle AKOM yakınlarındaki bir arazide itfaiyecilerimize toplu konut yapmak için ön çalışma yapıyoruz. Allah korusun, bir afet durumunda sizlerin hemen görev yerlerinize gelmeniz lazım. Bunu yaparken de sağlam konutlarda oturmanın verdiği güvenle gözünüzün arkada kalmaması lazım."

3.5 yılda İstanbul'a hizmette çok ciddi mesafeler alındığını kaydeden Tobbaş, "Hızla yeni yatırımlar yapmaya da devam ediyoruz. Siz de görüyorsunuz, yaptığımız yatırımlar geçmişten kat ve kat fazla. İstanbulluları mutlu etmek ve İstanbul'un dünyayı tam anlamıyla etkileyen bir şehir olması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu hizmetlerimizi tam olarak anlatamasak da artık her İstanbullunun temas ettiği, gördüğü bir hizmet ayağına gelmekte. Bu milletin kaynağını yine kendisine hizmet olarak döndürüyoruz. Çok

iş yapıyoruz, bundan rahatsız olanlar olabilir. Mesai arkadaşlarımızla İstanbulluların bize verdiği yetkiyi en iyi şekilde kullanarak çok önemli hizmetler yapıyoruz. Alnımız açık, başımız dik. Yanlış bilgilendirmeyle kamuoyunu yönlendirmeye çalışanlar olacaktır. Biz yolumuza devam ediyoruz. Kadir Topbaş olarak görevim bittiğinde, geriye dönüp baktığımda bu kente kattıklarım bana gurur verecek. Asla işimle duygularımı, dostluklarımı karıştırmam. Bizden farklı beklentileri olanlar yanımıza hiç yaklaşmasın. Bu

şehrin kaynaklarında Anadolu'da, Güneydoğu'da şehit olan kardeşlerimin hakkı da var. Bu kan hakkını ben kimseye vermem. Ne pahasına olursa olsun bunun için mücadele ederim. Kimseye zırnık koklatmam, çünkü benden ilaç parası isteyen teyzemin bu şehirde hakkı var. Bizim yönetim ve siyaset anlayışımız hep bu oldu. İşimizi adam gibi yapmayı ve hak hukuka riayet etmeyi prensip edinmişiz. Onurlu bir görev yapıyoruz. Bizim bir idealimiz var. Bu ülke ve bu şehir hak ettiği yerde değil. Sizlerle birlikte şehrimizi

oraya getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Eminönü'nde işportayı, otopark değnekçiliğini ve sahillerdeki işgali bitirdiklerini ifade eden Topbaş, "Bunlar niye bugüne kadar başarılamıyordu' diye sormak lazım. Hamdolsun çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. Kimse bizi yaftalayamaz. Bu şehre adaletle hizmet vermenin huzurunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

(MH-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title