Haberler

"Topbaş'ın Sağlığını Merak Etmekteyim"

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 11.7 Milyar Tl Olarak Açıklanan 2011 Bütçesinin Sahte Olduğunu Öne Sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 11.7 Milyar TL olarak açıklanan 2011 Bütçesinin sahte olduğunu öne sürdü. Şimşek İBB'nin merkez bütçesinin 6.7 Milyar TL olduğunu, İBB'ye bağlı 25 şirketin gelecek yıl ki bütçe beklentilerinin bu rakama eklenerek, bütçenin şişirildiğini iddia etti.

Gündemdeki Wikileaks belgelerine de değinen CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, belgelerde yer aldığını öne sürdüğü ve dönemin ABD Ankara Büyükelçisi Eric Edelman'a atfen yayınlanan bilgilerde Başbakan Erdoğan'ın İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabı olduğunun öne sürüldüğünü söyledi. Şimşek, "Başbakan biran önce bu iddiayı açıklamalı "diye konuştu.

Haydarpaşa Garı'nda dün çıkan yangına müdahale şeklini de eleştiren Şimşek, yangına havadan müdahale edilmesi gerektiğini, ancak bunun İBB'nin elinde yangın söndürme helikopteri olmadığı için yapılamadığını öne sürdü. Şimşek, "18 Milyar bütçesi olan İstanbul'un bir itfaiye helikopteri yoktur, alınmamıştır. Sayın Vali 'Ankara'dan iki uçak çıktı, Sabiha Gökçen'de bekletiyoruz' diyor. İstanbul eski yapılarla dolu, her gün bir gökdelen dikiyoruz. Yarın çıkacak yangınlara nasıl müdahale edilecek?" şeklinde konuştu. Yangını deniz suyuyla söndürmesini eleştiren Şimşek, Deniz suyunun ahşap yapıyı perişan ettiğini öne sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 11.7 Milyar TL olarak açıklanan 2011 Bütçesinin sahte olduğunu öne sürdü. Şimşek İBB'nin merkez bütçesinin 6.7 Milyar olduğunu, İBB'ye bağlı 25 şirketin gelecek yıl ki bütçe beklentilerinin bu rakama eklenerek, bütçenin şişirildiğini iddia etti. CHP'li Belediye Meclis üyeleriyle birlikte bütçeyle ilgili görüşlerini İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyerek açıklayan Şimşek, "İBB'nin 6.7 Milyarlık merkez bütçesi,üstüne İETT ve İSKİ'nin bütçesinin eklenmesiyle toplam 11.7 milyar nasıl ediyor" diye sordu.Aradaki 6.2 Milyarın bir hokus pokus yapılarak belediyeye bağlı 25 şirketin önümüzdeki yılki bütçe beklentilerinin eklenmesiyle ortaya çıktığını iddia eden Şimşek, "sayın Topbaş, olmayan paranın oluşturduğu bütçeye inanmamızı nasıl isteyeceksin" diye konuştu. Bütçenin reel olarak yüzde 10 oranında küçüldüğünü iddia eden Şimşek, 25 şirketin tahmini bütçesini de ekliyor 11.750 milyar diyor. Yalan, dolan hokus, pokus. Şimdiye kadar denetlenmemiş. Bu acı. Bu şirketlerden bazıları iflas ederse, o yatırımları nasıl yapacaksınız ?" şeklinde konuştu.

CHP'Lİ BELEDİYELERE AYIRIM YAPILIYOR

Topbaş'ın her fırsatta 'ben bütün İstanbul'un başkanıyım' dediğini anımsatan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Topbaş'ın sadece AK Partili 26 İlçe Belediyesinin başkanı olduğunu CHP'li belediyeleri görmediğini öne sürdü.

150 İSMİN BİRDEN FAZLA MAAŞ ALIYOR İDDİASI

Ak Partiye yakın 150'ye yakın İBB yöneticisinin birden fazla şirkette çalışıp maaş aldığın öne süren Şimşek, Topbaş'ın özel kalem Müdürü olduğunu söylediği Muhsin Doğan'ın ismine vererek," Topbaş'ın özel kalem müdürü aynı zamanda, İGDAŞ Yönetim kurulu üyesi görünüyor. Her şirketten 3 bin ile 6 bin TL maaş alıyorlar" şeklinde konuştu.

BURNUMA MANDAL TAKIP BASIN TOPLANTISI YAPACAĞIM

2010 kültür başkenti için yapılan çalışmaları da eleştiren ve bu konuda önümüzdeki hafta bir basın toplantısı yapacağını söyleyen Şimşek, "2010 ajansının bütçesi belli değil. Bu bütçenin, İstanbul halkına maliyeti de belli değil.Bir sayfada, ne kokular çıkacak? Basın toplantısını burnuma mandal takıp, yapacağım" diye konuştu.

Son günlerde İBB Başkanı Topbaş'ı ortalıkta göremediklerini söyleyen Şimşek, "sayın Topbaş'Iı bir gören varsa lütfen beni İl Başkanlığından arasın, sağlığından merak etmekteyim" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title