Haberler

Topbaş 'Hadımköy Konutları' Projesinin Açılışı Yaptı

- İbb Başkanı Kadir Topbaş 'Hadımköy Konutları' Projesinin Açılışını Yapmak Üzere Büyükşehir Belediyesi'nde Düzenlenen Toplantıya Katıldı. Toplantı Sonrası Gazetecilerin Sorularını Yanıtlayan Topbaş, Dün Gece Zeytinburnu'ndaki Otopark Yapımı Çalışmaları Sırasında G-9 ve G-10 Sokaktaki Yolun Çökme...

- İBB Başkanı Kadir Topbaş `Hadımköy Konutları` projesinin açılışını yapmak üzere Büyükşehir Belediyesi`nde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topbaş, dün gece Zeytinburnu`ndaki otopark yapımı çalışmaları sırasında G-9 ve G-10 sokaktaki yolun çökmesine ilişkin bir soru üzerine, ¨Çökmeyle ilgili araştırmalarımız sürüyor. Bölge halkı geçici olarak üç günlüğüne evlerinden çıkarıldı. Konutlarda bir şey yok ancak tedbir olsun diye vatandaşları tasfiye ettik¨ dedi.

Topbaş, Beyoğlu Belediye Meclisi`nin Fransız Sokağı`na ilişkin raporunu onaylayıp onaylamayacağı yönündeki soruya ise, ¨Cezayir Çıkmazı sokağında Fransız konseptinde iş yerleri kuruldu. Yoksa sokağın ismi değiştirilmedi. Tarihi Yarımada, Galata ve Pera bölgeleri bir tarihi yansıttığı için buradaki sokakların isimlerinin değiştirilmesinden yana değiliz. Meclisin kararı önüme gelsin ona göre onaylayacağım. Ama benim bu konudaki kararım belli¨ yanıtını verdi.

1012 İstanbullu`yu ev sahibi yapmayı hedefleyen Kiptaş`a ait `Hadımköy Konutları` projesinin açılış toplantısında konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul`daki çarpık yapılanma sorununun önemine değindi. Topbaş, İstanbul`un çok güzel bir kent olduğunu, çarpık yapılanmanın İstanbul`a yakışmadığını vurgulayarak, ¨Farklı bir kentte yaşıyoruz. Böyle bir kentin kaderi bu olmamalı. Biz 1000 yıllık bir medeniyeti kurmuş cedlerimizin torunlarıyız. Bu artık bir kader olmaktan çıkmalı¨ dedi.

Çevrenin insan psikolojisi üzerinde büyük bir etkisi olduğuna da değinen Topbaş, ¨Çevrenin insan faktörü üzerinde yüzde 80 etkisi var. Bundan sonra bu şehirde yanlış yapılanmaya müsade edersek geleceğimizi tehlikeye sokarız¨ şeklinde konuştu.

Topbaş, toplantı sonrası halkın isteklerini dinleyerek konut satın almak için yapılan başvuruların kaydını bizzat topladı.

Kiptaş tarafından gerçekleştirilen `Hadımköy Konutları` projesi 1012 İstanbullu`yu konut sahibi yapmayı hedefliyor. 75 metrekarelik dairelerden oluşan konut projesinde ilköğretim okulu, sosyal alanlar, çocuk parkı ve her apartmanda özürlü asansörü bulunuyor. Alıcılar kura sonucu belirlenirken giriş katlarının dağıtımında özürlü vatandaşlara öncelik tanınacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title