Haberler

Topbaş, Dünya Su Konseyi Başkanı İle Görüştü - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: - ''dünyada Su Problemi Çeken Ülkeler İçin Çözümler Bulunacak İyi Bir Forum Gerçekleşmesini Arzu Ediyorum''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dünya Su Konseyi Başkanı Loic Fouchon ve beraberindeki heyet ile bir süre görüştü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dünya Su Konseyi Başkanı Loic Fouchon ve beraberindeki heyet ile bir süre görüştü.

Saraçhane'deki Büyükşehir Belediyesi Sarayında gerçekleşen görüşmeye ilişkin bilgi veren Topbaş, dünya su kaynaklarını doğru kullanmak ve deneyimli olanların yeryüzünde su problemi yaşayanların sorunlarını çözmelerine yardımcı olmalarını sağlamak amacıyla 3 yılda bir yapılan Dünya Su Forumu'nun 2009 yılında İstanbul'da yapılacağını kaydetti.

Bu forumun bir kaç gün değil, 2006'dan 2009 yılına kadar sürecek çalışmaları kapsadığını dile getiren Topbaş, bu çalışmaların yürütülmesi için DSİ'nin Çamlıca'daki tesislerinde bir ofis hazırladıklarını, ayrıca İkitelli'deki İSKİ tesislerinin de bu çalışmalarda kullanılacağını söyledi.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ ile DSİ Genel Müdürlüklerinin bu çalışmalara ev sahipliği yapacağını belirterek, ''Dünyada su problemi çeken ülkeler için çözümler bulunacak iyi bir forum gerçekleşmesini arzu ediyorum. Burada dünyanın su rezervleri, su kaynakları, suyun kullanılışı tartışılacak. İstanbul olarak bu forumu başarıyla gerçekleştireceğimize inanıyorum'' dedi.

-TÜRKİYE, SU VE KANALİZASYONDA DENEYİMLİ-

Dünya Su Forumu Başkanı Loic Fouchon da 3 yıl boyunca 5. Dünya Su Forumu'nun İstanbul'da gerçekleşmesi için çeşitli çalışmalar yürüteceklerini, 2 hafta içinde Stockholm'de gerçekleştirilecek Yönetim Kurulu Toplantısı'nda da İstanbul'un ev sahibi ülke olmasıyla ilgili nihai kararı vereceklerini kaydetti.

Su ve kanalizasyon sorunlarının şu anda insanlığın çözmesi gereken en önemli sorunlardan birisi olduğunu ve önümüzdeki 10 yıllar boyunca da bu sorunun karşılarına çıkacağını dile getiren Fouchon, ''Türkiye su konusunda çok büyük bir deneyime sahip. Su ve kanalizasyon açısından da çok önemli bir ülke. Türkiye ve İstanbul'un sadece forumun organizasyonunda değil, su konusundaki deneyimlerini de bizimle paylaşacağı için mutluyuz'' dedi.

Fouchon, 3 yıl boyunca Türk insanının bu konudaki bilincini artırmak için medya ile birlikte çalışacaklarını belirterek, ''Forum sadece uluslararası bir konferans olmayacak, 3 yıl boyunca suya erişimi olmayan insanların suya erişiminin sağlandığı bir organizasyon olacak'' diye konuştu.

-SU, BARIŞA GİDEN YOLDA BİR ARAÇ-

Basın mensuplarının önümüzdeki dönemde su savaşlarının başlayıp başlamayacağı yönündeki sorularını da yanıtlayan Fouchon, ''Bu zaman diliminde su savaşa değil, barışa giden yolda bir araç. Forumun hazırlanması süresince en önemli kısımlardan biri tabii ki dünyanın çatışma yaşanan ve insanların suya erişimi olmayan bölgelerindeki insanların suya erişimini nasıl sağlayacağımızı tartışmak ve bunu organize etmek olacaktır. Burada suyla ilgili yaşanan çatışmalar sadece bu bölgeye özgü değil, dünyanın diğer bölgelerinde de yaşanmaktadır. Dolayısıyla suya erişimin sağlanması, aynı zamanda yoksullukla mücadele anlamına geliyor'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title