Haberler

Topbaş: Beyazıt'tan, Şehzadebaşı'na Tramvay Yanlış Bir Proje

* İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,"Beyazıt'tan, Şehzadebaşı'na tramvay yanlış bir proje. Ama benden önce başlamıştı, ihalesi yapılmıştı.

* İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,

"Beyazıt'tan, Şehzadebaşı'na tramvay yanlış bir proje. Ama benden önce başlamıştı, ihalesi yapılmıştı. Onun altından biz yeniden metro projesi yapıyoruz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,

'Kim kentsel dönüşüm yapmak istiyorsa, kim hizmet yapmak istiyorsa, kim insanımızı mutlu etmek istiyorsa kapımız sonuna kadar açık, buyursunlar. At binenin, kılıç kuşananın. Hiç bahane bulmasınlar. Kim nerede ne iş yapmak istiyorsa, asla siyasi görüşüne bakmadan, partisine bakmadan yardımcı olmaya hazırız"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA

Gaziosmanpaşa'da "We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm" törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Beyazıt'tan, Şehzadebaşı'na tramvay yanlış bir proje. Ama benden önce başlamıştı, ihalesi yapılmıştı. Onun altından biz yeniden metro projesi yapıyoruz. Böylece Beyazıt'tan itibaren yine bu merkeze, burada istasyon olmak üzere Arnavutköy'den 3. havalimanına giden bir metro, kaliteli, konforlu ulaşım sistemleri gelecek" diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Meydanı'ndaki tören Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Mehmet Özhaseki, 'Çok hızlı bir değişimin yaşandığı bir çağdayız. Ülkemizde çok hızlı değişiyor. Bir çok alanda güzel işler oluyor. Ama geçmişe doğru baktığımızda kısa bir hesap yaparsak şunu da görüyoruz; 50'lerden itibaren göçler başlamış. Büyükşehirlere insanlar gelmişler. Kimsenin niye geliyorsunuz demeye hakkı yok zaten. Eğer yerlerinde rahat etselerdi, geçimlerini sağlayabilseydiler, huzur bulabilseydiler, her türlü ihtiyaçları karşılansaydı, kimse buralara gelmezdi. Kimse memleketini terk etmezdi. Geldiklerini de ne yazık ki iki tip karşılamayla burada ağırlanmışlar. Bir grup demiş ki 'niye geliyorsunuz, gecekondu yaparsanız ben yıkarım'. Bir başka grup zihniyette 'evet gelsinler vakıfların, hazinenin üzerine yapsınlar, bunlar yarın bir gün bizim adam olurlar, onlarla zaten düşündüğümüz dünya görüşüne giderken onları kullanırız biz. Kitlesel eylemlere götürürüz biz. Kendi ideolojimiz doğrultusunda onları kullanırız biz' diye düşünmüşler. ve büyükşehirlerin etrafında felaket derecede o bizim varoş dediğimiz yapılar ortaya çıkmış. Rahmetli Özal yurtdışından mimarlar getirerek Mamak bölgesini gezdirmiş, 'çözüm ne?' diye sormuş. Kısaca anlatıyorum, mimarlar demişler ki 'bu insanlar gelirken idareci yok muydu hiç bu ülkede?' demişler. Vardı. 'Belediyeler yok muydu?', vardı. 'Bakanlıklar yok muydu?', vardı elbette. 'İki çizgi çizecek adamınızda mı yoktu?' demişler. İki tane düzgün çizgi çizilseydi, yollar belli olurdu, altyapı belli olurdu, binaların oturumu ona göre yapılırdı" dedi.

'AT BİNENİN, KILIÇ KUŞANANIN"

Özhaseki, 'Bazen kulağıma geliyor. Bazı muhalif partili belediye başkanı arkadaşımız 'biz ilçemizde çok güzel kentsel dönüşümler yapacağız ama bize izin vermezler ki bakanlıklardan. Onlar Ak Partililer. O yüzden de bir şey yapamıyoruz, elimiz kolumuz bağlı' gibi şeyler söylüyorlar. Çok açık Gaziosmanpaşa Meydanı'ndan, demokrasi meydanından ilan ediyorum; kim kentsel dönüşüm yapmak istiyorsa, kim hizmet yapmak istiyorsa, kim insanımızı mutlu etmek istiyorsa kapımız sonuna kadar açık, buyursunlar. At binenin, kılıç kuşananın. Hiç bahane bulmasınlar. Kim nerede ne iş yapmak istiyorsa, asla siyasi görüşüne bakmadan, partisine bakmadan yardımcı olmaya hazırız" şeklinde konuştu.

'BEYAZIT'TAN, ŞEHZADEBAŞI'NA TRAMVAY YANLIŞ BİR PROJE"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da tören bir konuşma yaparak, 'Beyazıt'tan, Şehzadebaşı'na tramvay yanlış bir proje. Ama benden önce başlamıştı, ihalesi yapılmıştı. Onun altından biz yeniden metro projesi yapıyoruz. Böylece Beyazıt'tan itibaren yine bu merkeze, burada istasyon olmak üzere Arnavutköy'den 3. havalimanına giden bir metro, kaliteli, konforlu ulaşım sistemleri gelecekö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özhaseki Gaziosmanpaşa Kadir Topbaş İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title