Haberler

Tonlarca Bozuk Gıdayı Halka Yedireceklerdi

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yapılan bir ihbarı değerlendirerek, Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Yalova yolu üzerindeki bir depoya baskın yaptı. Zabıta ekipleri depoda bulunan gıda ürünlerini tek tek kontrol ederek, son kullanma tarihlerini ve bandrollerini inceledi.

Kaçak faaliyet gösteren depoda ortaya çıkan manzara herkesi şoke etti. İçlerinde ünlü markaların da bulunduğu salça, turşu, reçel, çay, bal, içecek, zeytin ve çeşitli konservelerin son kullanma tarihlerinin geçtiği tespit edildi. Ruhsatsız olduğu da anlaşılan iş yerinin, bozulmuş gıdaları tekrar ambalajlayarak piyasaya sürdüğü çıktı.

Miadı dolmuş gıda ürünlerinin ambalajlarını yenileyerek küçük marketlere satan iş yerinden 6 kamyon dolusu muhtelif gıda maddesi ele geçirildi. 32,5 ton bozuk gıda zabıta ekiplerince Hamitler çöplüğünde imha edildi.

Kolay para kazanmak uğruna vatandaşın sağlığıyla oynayanlara izin vermeyeceklerini açıklayan Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürü Erkan Albayrak, merdiven altı işletmelerin önüne geçeceklerini söyledi.

Osmangazi'de 40 bine yakın işletme olduğuna dikkati çeken Albayrak, vatandaşı günü geçmiş gıdalar hususunda uyardı. Albayrak, "Vatandaş şüphelendiği bir durum olduğunda mutlaka bizlere ulaşmalı. Kimse halkın sağlığıyla oynayamaz" diye konuştu.

Bahse konu iş yeri belediye ekiplerince mühürlenirken, sahipleri hakkında işlem başlatıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title