Haberler

Tömer'ler Arası Yarışmada İkçü'nün Büyük Başarısı

Türkiye genelinde düzenlenen "Karamanoğlu Mehmet Bey'i Anma ve TÖMER'ler arası Türkçe Konuşma Yarışması"nın on dördüncüsü Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

19 farklı üniversiteden gelen öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmayı, Rektör Yardımcısı İKÇÜ-TÖMER Müdürü Prof.Dr.Turan Gökçe de takip etti.

Toplamda altı ödül dağıtılan yarışmada, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜ TÜRKÇE) öğrencisi Sabrije Isljamı birinci olurken; İKÇÜ TÖMER'i temsil eden Fildişi Sahili uyruklu Ali Oueremı ikinci oldu.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömür Ceylan, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü TDA-Türk Dili ve Lehçeleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Şahin, Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü Film Tasarım ve Yönetmenliği Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Dr. Emrah Suat Onat, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türkçe Öğretim Merkezi Öğretim Görevlisi Ömür Özütemiz Bükülmez ve İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçısı Şebnem Doğruer'in jüri üyesi olduğu yarışmada; İKÇÜ TÖMER'i temsil eden Fildişi uyruklu Ali OUEREMI, anlatımı ve sempatik tavırlarıyla izleyicilerin beğenisini kazandı. İkincilik ödülünü alan Ali OUEREMI'ye para ödülü ve teşekkür belgesi verildi.

İKÇÜ'lü Ali Oueremı'nin arkadaşları yarışma boyunca açtıkları pankartlarla Oueremı'ye destek verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title