Haberler

Tombul: ''Hükümet, 2 Milyon Kamu Emekçisini Oyalıyor''

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, toplu görüşme masasından sonuç çıkmadığını, çıkan sonuçların gereklerinin yerine getirilmediğini, Hükümet'in 2 milyon kamu emekçisini oyaladığını savundu.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, toplu görüşme masasından sonuç çıkmadığını, çıkan sonuçların gereklerinin yerine getirilmediğini, Hükümet'in 2 milyon kamu emekçisini oyaladığını savundu.

Tombul, Başbakanlık Yeni Bina'daki toplu görüşmelerin 4. turu sürerken, KESK heyetiyle birlikte toplantıdan ayrıldı.

Görüşmede, daha önceki mutabakat metinlerinde yer alan maddelerin uygulanıp uygulanmadığının tartışıldığını ve birçoğunun yerine getirilmediğinin görüldüğünü ifade eden Tombul, enflasyon farkları ve ücret artışlarıyla ilgili herhangi bir ilerleme olmadığını da belirtti.

Tombul, şöyle devam etti:

''Bu masadan sonuç çıkmıyor, çıkan sonuçların gerekleri yerine getirilmiyor. Bu masada Hükümet, 2 milyon kamu emekçisini oyalıyor. Biz artık bu oyalamanın ortağı olmayacağız. Kamu emekçileri açısından toplu görüşme oyalamacası bitmiştir, 4688 sayılı yasa kadük olmuştur. Anayasa'nın 90. maddesi ve uluslararası sözleşmelere dayanarak grevli toplu sözleşme hakkımız vardır. KESK, 140'a yakın belediyede toplu sözleşme yapmıştır, binlerce kamu emekçisi bu haklardan yararlanıyor. Artık aile fotoğrafını içerde bıraktık. Biz gerçek aile fotoğrafımız olan kamu emekçilerinin arasına gidiyoruz.''

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tombul, bir soru üzerine, kendileri açısından toplu görüşme anlayışının bittiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Çünkü, Hükümet açıklama yapıyor diyor ki: 'Bütçenin dengelerini sarsamayız...' Bütçenin dengeleri 70 milyon için değil, bir kaç bin kişi için geçerlidir. Böyle bir dengeyi bozmak bizim görevimizdir. Bu dengeleri bozmadıkları sürece yüzde 4, yüzde 7'ye 8'e çıkmış hiçbir anlamı yok. Geçen yıl yüzde 5'e imza attılar. Enflasyon farkını koparamadılar. Yüzde 5'le kamu emekçileri bir yıl idare etmek zorunda kaldı. KESK, böyle bir oyunun figüranı olmayı kabul etmiyor, etmeyecek.''

Bu arada, KESK Merkez Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada, tüm kamu emekçilerine 29 Ağustosta bütün illerde alanlara çıkma çağrısı yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title