Haberler

Tom Cruise İstanbul'a Taşınıyor

Ünlü Oyuncu Tom Cruise'a, Emaar Properties'in Türkiye'de İnşa Edeceği Rezidanstan Bir Daire Verilecek.

Ünlü oyuncu Tom Cruise'a, Emaar Properties'in Türkiye'de inşa edeceği rezidanstan bir daire verilecek.

Emaar Properties'in Türkiye yatırımlarında Toskana Vadisi villalarının başlangıç olduğunu belirten Cihan Kamer, doğru proje bulduklarında İstanbul'a 50 milyar dolarlık yatırım yapabileceklerini söyledi.

Emaar Properties'in Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, Büyükçekmece'de kuracakları Toskana Vadisi villalarının Türkiye'deki yatırım planlarının ilk adımı olduğunu belirterek "Doğru projeyi bulduğumuz takdirde 5 milyar dolar değil 50 milyar dolarlık projeyi gerçekleştirmeye hazırız" dedi. İstanbul'un en güzel yerinde Giorgia Armani Oteli ve rezidans inşa etmeyi planladıklarını belirten Kamer, "Emaar'ın metropollerde yaptığı Armani otel ve rezidans projesinde Tom Cruise ile özel bir anlaşması bulunuyor. Anlaşmaya göre Armani rezidanstan bir daire veriliyor. İstanbul'da yapıldığında da Tom Cruise'a bir daire verilecek" dedi.

Emaar Properties Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer ve Genel Müdürü Ozan Balaban dün, CNN Türk'te Referans Noktası programına konuk oldu.

Kamer, Dubaili Emaar şirketiyle ortak olarak Türkiye'de yeni projelere imza atmaya hazırlandıklarını aktardı. Emaar International'ın Emaar Türkiye şirketindeki yüzde 60'lık pay içinde yüzde 32'lik pay sahibi olduğuna dikkat çeken Kamer, "Sermayenin Doğusu Amerikası yok. Bütün yatırımcıların hisse senedi var. Emaar Türkiye'yi Türk şirketi olarak görmek lazım. İleride halka açılma planlarımız var" dedi.

Dubai'ye 1985 yılından bu yana altın takı ihracatı için gidip geldiğini anlatan Kamer, 6-7 yıl önce Emaar'a ortaklık tekifinde bulunduğunu ancak kabul edilmediğini belirtti. Kamer, 4 sene önce Dubai Şeyhi Maktum'un Türkiye ziyaretinin Dubaili şirketlerin Türkiye ile ilgili yatırım yapma arzusunu körüklediğini vurgulayarak "Bu süreçte ben teklifimi yineledim. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı El Abbar ilk teklif ettiğim süreç içinde gelmedikleri için pişman olduklarını söyledi. Çünkü her geçen gün araziler daha fazla değerleniyor ve ilk gelen kazanıyor" dedi.

İstanbul'a yakışır 'en'ler yapacağız

Emaar'ın Büyükçekmece'de 550 villalık "Toskana Vadisi" projesini gerçekleştireceğini aktaran Kamer, "500 dönümlük arazi daha aldık ve projeyi büyütüyoruz. Bu proje Emaar büyüklüğünü yansıtan bir proje değil. Sadece bir ülkeye giriş bir başlangıç diyelim. Türkiye'ye bir 'en' kazandırabilir miyim diye başlattığım bir öykü bu. Türkiye'de 'en' yapmak çok kolay değil. Türkiye'de en büyük sorun arazi geliştirmek. Ülkenin en kıymetli arazileri devletin elinde. Bir arazinin ortaya çıkartılması, satışa çıkması, hukuki altyapısı süreç istiyor. İstanbul'a dünyanın en uzun binasını yapacağım desem Mimarlar Odası'nı da basını da karşıma alırım. Tarihimize, kültürümüze, mimari dokumuza sadık kalarak başka 'en'ler yaratabiliriz" dedi.

Kamer, "5 yılda 5 milyar dolarlık yatırım yapacağız" sözünün anımsatılması üzerine ise "Doğru projeyi yakalayalım İstanbul'da 50 milyar dolarlık projeyi bile bir anda yapabiliriz" ifadesini kullandı. Kamer, İstanbul'un en güzel noktalarından bir yerinde Armani otel, rezidans ve Bodrum ya da Antalya sahil şeridinde bir otel yapmayı planladıklarını söyledi.

Enerji sektörüne de girecek

Konut geliştirme, gayrimenkul işlerinin yanı sıra enerji sektörüne de gireceklerini belirten Kamer, Türki cumhuriyetler ve yakın komşu ülkelere de açılmak istediklerini belirtti. Önümüzdeki süreçte Anadolu'ya konsantre olduklarını vurgulayan Kamer, "Akdeniz ve Ege'deki projeleri Avrupa'da daha iyi pazarlama şansımız var" diye konuştu. Emaar Properties Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban ise yakın zamanda gayrimenkul geliştirme şirketi konumundaki şirketlerini gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştüreceklerini belirtti. Balaban, "Rezidans, otel, alışveriş merkezi, okul yatırımı yapmak istiyoruz. Sadece Türkiye'de değil eski Rus cumhuriyetlerine açılma konusunda önemli gayret gösteriyoruz" dedi.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title