Haberler

Tolga Zengin'in Hedefi A Milli Takım

Trabzonspor'un Başarılı Kalecisi Tolga Zengin, Yerli Kaleci Konusunda Türk Futbolunun Sıkıntı Yaşayacağına İnanmadığını Söyledi.

Trabzonspor'un başarılı kalecisi Tolga Zengin, yerli kaleci konusunda Türk futbolunun sıkıntı yaşayacağına inanmadığını söyledi.

Turkcell Süper Ligi'nin ikinci yarısının başlamasıyla birlikte Trabzonspor'un kalesini Jefferson'dan devralan Tolga Zengin, oynanan 2 lig ve 2 de Fortis Türkiye Kupası maçında kaleyi başarıyla korudu. Tolga Zengin, Trabzon'da yayınlanan Türksesi gazetesine verdiği röportajda, bir oyuncunun tecrübe kazanma ve kendine olan güvenini artırması adına sürekli oynaması gerektiğini söyledi.

Bunun her futbolcu için önemli ama kaleciler için daha da fazla önem taşıdığını anlatan Zengin, "Takım olarak her gün daha iyi oynamaya başlıyoruz. Son zamanlarda çok fazla transfer yapılması ister istemez bir uyum sorunu yarattı, fakat bunlar gerekli transferlerdi. Bizim şu an oyundan çok bir galibiyete ihtiyacımız var. Konum itibarı ile Trabzonspor hiç kimsenin alışık olmadığı bir yerde. Gerçekten bu sezon camia olarak alışık olmadığımız sonuçlar aldık. Taraftarı çok üzdük, Trabzonspor futbolcusuyum ama aynı zamanda Trabzonlu ve Trabzonsporluyum. Geçmişte alınan iki mağlubiyette neler yaşandığını biliyoruz. Alacağımız bir iki galibiyet taraftarımızı eski coşkusuna döndürecektir" dedi

Trabzonspor taraftarına hak verdiğini belirten Tolga Zengin, olaya hem sporcu gözü ile hem de taraftar gözü ile baktığını söyledi.

"Kendi açımızdan düşünmekten ziyade taraftar gözü ile baktığımız zaman alınan başarısız sonuçlardan sonra zaman zaman yapılan protestolara da hak veriyorum" diyen Zengin, "Çünkü bir an kendimi onların yerine koyduğum zaman neler hissettiklerini anlayabiliyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un bu yeri hak edecek bir takım olmadığını anlatan Zengin, şöyle konuştu: "Geçmişte o tribünlerde ben de oldum. Hami ağabeyleri, Ünal ağabeyleri izliyor, onları destekliyorduk. Şampiyonluğa oynandığı zaman taraftarın nasıl duygular içinde olduğunu biliyorum. UEFA maçları, Avrupa zaferleri hep gözümüzün önünde. Galip gelindiğinde tribünlerde yaşanan duygu selini anlatmak mümkün değil. Taraftarın o zaman hissettiklerini anlatmak mümkün değil. Yaşadığım için biliyorum. Trabzonlu olduğumuz için hem taraftar hem de sporcu olarak üzülüyorum."

Her Türk futbolcusu gibi en büyük hayalinin A Milli Takım'da oynamak olduğunu belirten Tolga Zengin, sözlerine şöyle devam etti: "Hayallerim ve amaçlarımdan biri milli takımda oynamak. Sonuçta milli takımın başında sorumlu bir insan var bu da Fatih Terim, hazır olduğumda beni de milli takıma çağıracağına inanıyorum. Çünkü beni ilk kez A Milli takıma kendisi çağırdı ve Azerbaycan Milli maçında oynattı. Çağırdığı üç kaleci var bu konunun üzerine konuşmak ve yorum yapmak saygısızlık olur."

Türkiye'de çok iyi kaleciler olduğunu anlatan Tolga Zengin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Volkan da çok iyi bir kaleci, yaptıkları ortada. A Mili takım kalesini korumuş, 1981 doğumlu daha genç. Hata insanlar içindir herkes hata yapabilir, onunda zaman zaman böyle şanssızlıkları olmuştur. Bazı medya kuruluşlarının Volkan konusunu abarttığını düşünüyorum. Onun adına da üzülüyorum. Hakan var, Serkan var, Galatasaray'da Aykut var. Yerli kalecisi konusunda Türk futbolunun sıkıntı yaşayacağına inanmıyorum."

Pazar günü oynayacakları Gaziantepspor maçının çok zorlu geçeceğini ifade eden Tolga Zengin, bu maçı kazanıp çıkışa geçmek istediklerini belirterek, "Çok zor bir maç olacak. Hırs yapacaklarına inanıyorum. Onların da durumu iyi değil" diye konuştu.

Kazanmaları halinde yukarılara çıkma adına önemli bir şans yakalayacaklarını anlatan Zengin, sözlerini şöyle tamamladı: "Kupa maçında farkı kaçırmıştık, aynı futbolu oynamamız halinde rahat kazanacağımıza inanıyorum. Jefferson'un sakatlığından dolayı ben kaleye geçmedim. Hocamızın takdiri böyle oldu. Oynadığım ilk maç olan Konyaspor maçında Jefferson yedekti. Demek ki konunun sakatlıkla ilgisi yok. Hata kaldırmayacak bir dönemdeyiz. Konumumuz nedeniyle en küçük hata da bile günlerce konuşuluyorsunuz. Maçlarınızı rahat oynayıp birkaç gol farkla galip gelseniz, hatalarınız görünmez bile. Ama başta da belirttiğim gibi hata olacaktır. Hata yapmayan kaleci var mı? Biz elimizden geldiğince iyisini yapmaya çalışıyoruz."

(GÖK-MFS-HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title