Haberler

Tokyo: Kuzey Kore'nin Füze Denemesi Yapması

Kuzey Kore tarafından gerçekleştirilen füze denemelerinin, Japonya'ya giden yolcu uçaklarının izlediği rota üzerinde yapıldığı iddia edildi. Testlerin yapıldığı sırada yaklaşık 1 düzine uçağın bölgede olduğu öne sürülüyor.

Japon Denizi üzerinde füze denemesi gerçekleştiren Kuzey Kore'nin, söz konusu testleri, Japonya'ya giden yolcu uçaklarının izlediği rota üzerinde yaptığı öne sürüldü. Avrupa ülkelerinden kalkan yaklaşık 1 düzine uçağın, testlerin yapıldığı saatlerde aynı bölge üzerinde uçtuğunu ileri süren Jiji Haber Ajansı, Japonya Savunma bakanlığı'na dayandırdığı haberinde, Kuzey Kore'nin 6 füze ateşlediğini duyurarak, ilerleyen saatlerde 1 füzenin daha fırlatıldığını, ancak bu füzenin nereye düştüğünün bilinmediğini dile getirdi. Uçakların hiçbirinin Japon firmalarına ait olmadığını vurgulayan Jiji, Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden yapılan uçuşların Narita, Nagoya ve Osaka'daki havaalanlarına yönelik olarak gerçekleştirildiğini bildirdi. Bu arada Avrupa'dan yapılan uçuşlarda kullanılan rotanın Japon Denizi üzerinde yer alan noktasının IGROD olarak isimlendirildiği ve Kuzey Kore tarafından ateşlenen 5 füzenin bu noktanın 200-400 kilometre kuzeybatısına düştüğü ifade edildi. Diğer füzenin ise uzun menzilli Taepodong 2 olabileceği ve düştüğü yerin, söz konusu noktanın 100 kilometre kuzeyi olduğu açıklandı.

Öte yandan All Nippon Havayolları'na ait Avrupa seferi yapan 3 uçağın, tedbir nedeniyle rotasının değiştirildiği ve uçuşun rutin rotanın kuzeyine kaydırıldığı kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title