Haberler

Toksan ve Ak-pres Çeyrek Asrı Geride Bıraktı

TOKSAN ve AK-PRES, iş ortaklarını ve çalışanlarını Hilton Otel’de düzenleyeceği gecede bir araya getirecek.

TOKSAN ve AK-PRES, iş ortaklarını ve çalışanlarını Hilton Otel'de düzenleyeceği gecede bir araya getirecek.

Bursa, Kocaeli ve Sakarya'daki 4 tesiste bin kişilik kadrosuyla üretim yapan otomotiv yan sanayiinin önemli kuruluşlarından TOKSAN ve AK-PRES, çeyrek asrı aşkın süredir Türk ekonomisine katkıda bulunmanın gururunu yaşıyor. Üretimde 30 yılı geride bırakan TOKSAN ve 25 yılı geride bırakan AK-PRES, başarısını 21 Kasım Cumartesi günü Bursa Hilton Otel'de düzenlenecek gecede, konukları ve çalışanları ile birlikte kutlayacak.

Otomobil üreticilerine soğuk şekillendirilmiş sac parça ve mekanizmalı sistem parçaları üretmek maksadıyla işadamı ve sanayici İbrahim Küçükoğlu tarafından 1985 yılında İstanbul'da kurulan TOKSAN, 30 yılda hızla büyüyerek ön ve arka kaput menteşeleri gibi mekanizmalı parçalar üreticisi olarak otomotiv yan sanayi alanında adından söz ettiren firmalar arasında yer almayı başardı. 2001'de Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'ndeki modern tesislerine taşınan TOKSAN, 2005 yılında Gebze'deki TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi'nde üçüncü fabrikasını kurdu. Oluşturduğu istihdam ve gerçekleştirdiği ihracatla ekonomiye güç katarken, inovatif 2011 yılında kurduğu AR-GE merkezi ile Türk otomotiv sanayiinin gelişimine katkıda bulunuyor.

1990 yılında kurulan TOKSAN'ın kardeş kuruluşu AK-PRES ise Bursa ve 2008 yılında Sakarya 2. OSB'de kurulan tesisinde dünyanın önde gelen otomotiv firmalarına şasi ve gövde parçaları üretiyor. AR-GE çalışmalarıyla sektörün gelişimine katkıda bulunan TOKSAN, ürünlerinin yüzde 75'ini ihraç ederken, AK-PRES ise yüzde 55'ini ihraç ederek, Türkiye ekonomisinin güçlenmesine, gelişmesine katkıda bulunmanın haklı sevincini yaşıyor.

Toksan ve Ak-Pres 2015 yılında şirketlerini daha kurumsal ve yalın hale getirmek için kalıp imalatını aynı çatı altında toplayarak AKTEKNİK Kalıp Fabrikasını kurdu. Küresel otomotiv şirketleriyle çalışan Toksan ve Ak-Pres riskleri yönetebilmek, çevresel ve sosyal anlamda üstüne düşen sorumlulukları yerine getirebilmek için sürdürülebilirlik stratejisi ile faaliyetlerini devam ettiriyor.

GURUR GECESİ

Çeyrek asır gibi kısa bir sürede başarı öyküleri yazan TOKSAN ve AK-PRES, Bursa Hilton Otel'de kuruluş yıldönümünü kutlayacak. Sektörde faaliyet gösteren firmaların temsilcilerinin yanı sıra paydaş firmaların yurtiçi ve yurt dışı temsilcileri ile çalışanlar ağırlanacak. Başarılı çalışmalarıyla firmanın gelişimine katkıda bulunanların ödüllendirileceği gecede, her iki firmanın kuruluş hikayesi, başarısı ve Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı anlatan bir barkovizyon gösterisi yer alacak.

Her iki firmanın da Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Küçükoğlu, babası İbrahim Küçükoğlu tarafından kurulan firmalarının geride kalan yıllarda ülke sanayiiinde önemli bir yer edindiğini söyledi. Oğuzhan Küçükoğlu, "Bugün rahmetli babamızın bize bıraktığı bu iki eseri dünya markası yapma yolunda ilerliyoruz. Kuruluş gecemizde müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve çalışanlarımız ile bir arada bulunma çalışmalarımızı gözden geçirme fırsatımız olacak" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sakarya Hilton Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title